Başınız sağ olsun inanın çok üzüldüm. Burada size yardımcı olacak arkadaşlar çıkacaktır. Ailenize ve size sabırlar dilerim.
Allah rahmet eylesin hocam, motorcunun yaptığı büyük terbiyesizlik... Bir insanın canına sebep oluyorsun üstüne birde dava açıyorsun neyin derdindesin sen candan daha mı önemli senin malın... Hukuki olarak sağlam bir avukat ile çalışın hocam ve sizde maddi manevi tazminat davası açın bu şahsa...
hocam öncelikle başınız sağolsun gerçekten çok üzüldüm.
kimse sormamış ama 15 yıldır yaz kış motor kullanan biri olarak soruyorum. kaza sırasında motor bu sonuçta iki teker çarpıp durmayacaktır. motorcu düşmüş mü? motorcuda yaralanma var mı? maddi manevi dava açmış diyoruz ama kaza sırasında ayağını kaybeden arkadaşlarım var o yüzden soruyorum. motorcuda herhangi bir uzuv kaybı var mı? yoksa motorcu ayağa kalkıp üstünü silkekeyip yoluna devam ettikten sonra mı dava açtı bunların hepsi davanın yönünü değiştirebilecek şeyler.
cevap verirsebiz elimden geldiğince yardımcı olurum. bakanlık avukatlarından biri çok samimi arkadaşım ne gerekiyorsa yaparız...
Motorcuda ciddi bir problem gözükmüyor. Uzuv kaybı felan söz konusu değil hocam. Kamera görüntülerinde ayağa kalkıyor herhangi bir sıkıntısı gözükmüyor.
yaya yolu değilse, hıza bakmaksızın kazaya sebep olan kişiye atılıyor suç. aynı şekilde ben de kaza yaptım, çarptığım kişinin ayağı kırıldı ama suçlu yine o bulundu. adam da zaten kusura bakma suç ben de dedi ama benim içim elvermedi adamdan özür diledim ben de. biraz daha dikkatli olsam çarpmayavilirdim.
konuyu açan arkadaşa gelince öncelikle başınız sağolsun. tüm duyguları bir kenara bırakıp tek taraflı düşünmemek lazım. babanız yüzünden kişi hapse de düşebilirdi, ya da o da vefat edebilirdi ya da sakat kalabilirdi, maddi hasarı da oluşmuştur, bunlar için dava açacaktır.
kısacası olaya tek taraflı bakmamak lazım. ha ben kişinin yerinde olsam halime şükreder size de baş sağlığı dilerdim.
Geçmiş olsun hocam..
geçmiş olsun Turgay sana da ben de yukarda bunları sordum işte şuan tekntaraflı bakıyoruz ama belki motorcu yoğun bakımda şuan onu bilmiyoruz... arkadaş cevap verirse konu daha da netleşir
Motorcu ayağa kalkıp devam ediyor hocam herhangi bir sıkıntısı yok.
Babanızın %100 suçlu görünmesi garip bir durum. Motokuryerlerin hız sınırı 50 km yi geçemez diye biliyorum ben. Bu hızda babanıza bu kadar zarar verebilecek bir şey değil. Eğer kuryenin bu hız sınırının üstüne olduğu bir görüntü var ise kurye zaten suçlu bulunacaktır.
Öncelikle başınız sağolsun.
Trafik kazalarından kaynaklı dosyalarda bir dönem yoğun bir şekilde çalıştığım için konu hakkında bilgi sahibiyim.(Avukat olarak toplu dosya almıştım.) Büyük ihtimal motosikletli karşı taraf sürücüsüne her yerde türeyen hasar danışmanlık şirketlerinden biri bulaşmış vekalet almıştır o sebeple de bu tazminat davası açılmıştır.
Sizin içinse öncelikle kazanın gerçekleştiği yerin 100 metre yakınlarında kavşak, yaya geçidi vs. gibi bir güvenli geçiş noktasının olup olmadığına dikkat edin. 100 m kadar mesafede yaya geçidi veya kavşak bulunmayan yerlerde yayalar, taşıt trafiği için bir engel teşkil etmemek şartı ile ve yolu kontrol ederek en kısa doğrultuda ve en kısa zamanda taşıt yolunu geçebilirler. Eğer motosikletli sürücü bu esnada çarpmışsa kusur babanızda değil motosikletli sürücüde olmalı. Eğer kazanın gerçekleştiği yerin 100 metre yakınlarında yaya geçidi var ise de bu sefer motosiklet sürücünün şehir içi hız sınırlarına uymadığı hususundan kusur oranınını değiştirmek için çabalayabilirsiniz.
Şunu belirtmek gerekir ki bu dosyada keşif yapılacak, adli tıp trafik ihtisas dairesinden rapor alınacak vs. derken süreç olarak 2 yıl kadar sürebilir. Ayrıca babanızın vefatıyla ilgili olarak açılacak savcılık dosyasında motosiklet sürücüsüne karşı kusurunun olmadığından ötürü kovuşturmaya yer olmadığına ilişkin karar verilirse mutlaka bu karara da itiraz edin.
Konuyla alakalı olarak sormak istediğiniz bir husus olursa bana öm atabilirsiniz. Tekrardan başınız sağolsun.
Babanızın %100 suçlu görünmesi garip bir durum. Motokuryerlerin hız sınırı 50 km yi geçemez diye biliyorum ben. Bu hızda babanıza bu kadar zarar verebilecek bir şey değil. Eğer kuryenin bu hız sınırının üstüne olduğu bir görüntü var ise kurye zaten suçlu bulunacaktır.
Kazadan 15 gün geçmeden tazminat peşine düşmüş olmasından sağlam olduğu sonucunu çıkarmış olabilir insanlar ama tabii teyit etmekte fayda var.
Motorcu ayağa kalkıp devam ediyor. Bir sorunu gözükmüyor hocam.
Ne kadar alçak insan var anlayamıyorum, vicdansız. Hem birinin ölümüne sebebiyet vereceksin hemde dava edeceksin. Gece kafasını yastığa koyduğunda vicdanı susacak mı? Bundan sonra ki yaşamı masum olacak mı? Yemin ediyorum aynı durum bende olsa bunu kaldıramayabilirim. Çok felaket bir durum. Allah akıl ve fikir ihsan eylesin.
Babanıza da Allah'tan rahmet dilerim, Allah varsa günahlarını affetsin. Geride kalanlarınıza da sabır ihsan eylesin.
Allah rahmet eylesin hocam malesef bir söz vardır ya
''Neye gülüyorsun" diye soran hakime ''Duvarda adalet yazıyor, ona gülüyorum''
Çok üzüldüm hocam hakkınızı arayın hem bir insanın hayatıyla oynayıp hemde dava açmak nasıl bir karaktersizliktir gerekirse bilirkişi tutun sağlam bir avukat tutun o kişi cezasını alsın bu tarz insanların toplumdan uzaklaştırılması cezalarını almaları gerekir..
Tekrardan başınız sağolsun Mekanı Cennet Olsun.
Babanıza Allah'tan rahmet dilerim, başınız sağolsun. Acınızın üzerine birde mahkemeydi avukattı uğraşmak gerçekten çok zor bir durum, Allah yardımcınız olsun dostum.
Başınız sağ olsun.
Allah babanıza rahmet eylesin.
Ortada bir ölüm var ve bu kazaya karışan karşı taraf dava açıyor.
Yakın bir zamanda biz de aile yakınlarından 2 kişiyi motor kazasında kaybettik. Karşı taraf %100 hatalı olmasına rağmen ifade tutanağına şikayetçiyim yazmış. Böyle insanlar insanın acısını daha da çoğaltıyor. Yani demem o ki insanoğlu çiğ süt emmiş...
Nasıl bir mantıktır anlam veremiyorum, kime neyin davasını açıyorsun... Kimse böyle bir kazaya karışmak istemez evet, karşı tarafı da anlamak istersin ama böyle bir durumda diyecek bir şey kalmıyor.
Başınız sağolsun hocam. Mekanları cennet olsun inşallah..
Hocam 2 sene önce Edirnede benzeri oldu. Kurye kaldırımda giderken çarpıyor vatandaş ölüyor sonra adam tazminat davası açıyo. Ölen şahsın çocuğu 1 hafta öncesi cezaevinden çıkıyor zaten ölümünden. Kuryeyi 1 hafta sonra tenhada yakalıyor diz kapaklarına 4er tane sıkıyor çocuğu ömür boyu sakat bırakıyor ve gidip teslim oluyor. İfadesinde de demiş islamda kısas vardır ama ben öldürmedim ömür boyu sürünsün istedim yaşadığı her dakika ona haram olsun istedim diyo. Hani örnek vermek gibi olmasın ama bende öldürmem öyle bi durumda süründürmek çok daha iyi, ömür boyu çalışmasını engelleyeceksin ya ellerini keseceksin ya bacaklarını yarım insan kalacak işte..
Konuyu açan arkadaşım başın sağolsun mekanı cennet olsun, sende dava aç avukat avukat gez peşini bırakma gerekirse medyaya kadar yürü.
Çok teşekkür ederim arkadaşlar, Allah razı olsun..