Çıkan her ciddi isyanda her zaman can ve mal kaybı yaşanır dostum. Yaşanan can kayıplarını ve maddi zararları her seferinde dış mihrakların bir oyunu olarak görmek hatalı. Atatürk de saltanata karşı bir isyancıydı zamanında ve bu isyanın sonucunda birçok can kaybı da yaşandı. Dolaylı olarak da gerçekleşenler oldu. Bir ülkede yaşanan (veya yaşatılmak istenen) ağır bir değişikliğin veya rejim değişikliğinin sonucunda her zaman can ve mal kaybı yaşanır. Bana bir tane ciddi bir isyan gösterin ki huzur içinde yaşansın bitsin. Böyle bir şey yok. Yani bir isyanda mal kaybı yaşanıyor diye bunu Amerika'ya bağlamak bence tek düze konuya bakmak oluyor.
Dediğinizden yola çıkarak Avrupa ve Amerika arasındaki ilişkileri göze alırsak, Amerika'nın bütün Avrupa'ya çok ciddi bedeller ödetmesi gerekiyor. Büyük bir anlaşmazlıkta oldukları Rusya meselesi var senelerdir süre gelen... Ve bu İran meselesinden çok daha ciddi. Hatta birçok Avrupalının bu konuda Amerikanları çok sert dille eleştirdiğini duydum. Hatta komşu Yunan, Amerika ile Türkiye arasında yaşanan bir kriz sırasında, Türkiye'ye gider orayı bile savunurum demişti. Yani Avrupa ile ABD arasında yaşanan kriz aslında İran meselesinden kaynaklanmıyor sadece. Bu sorun çok daha eski...
İkinci durum ise bu videoyu bana kalırsa Fransızların mevcut konu hakkında düşüncelerini tartmadan hazırlamışsın. Yaklaşık iki-üç senedir bu insanların redditte yazdıklarını görüyorum. Macron'u senin aslında videoda söylediğin (ama yalanlamaya çalıştığın) sebeplerden dolayı adamı hiç sevmiyorlardı. Özellikle gün geçtikçe alım güçlerinin azalmasından insanlar oldukça şikayetçilerdi. Eminim ki bu konu Macron'la da tartışılmıştır. Ancak sonuç alınmazsa normal bir ülkede yaşayan normal insanların vereceği tepki en sonunda bu olur. Yani senelerce önce başlayan bu rahatsızlığın meyvelerini topluyor Macron.
Sizin bahsettiğiniz isyanlar kişileri hedef almamıştır. Mesela Atatürk kendi ideolojileri ve ülkenin geleceği için direkt sistemin değişmesi gerektiğini düşünerek isyanda bulundu. Aynı şekilde peygamberimizde bir isyanda bulundu ve yeni bir din getirdi. Bunda amaç kişiler değil sistem ve yaşayıştı.Yani bu isyan direkt MAcron'u hedef aldığından sizin bahsettiğiniz isyanlar gibi değil.Ben videoyu hazırlarken insanların ölmesinden ya da maddi kayıplar olmasından dolayı Amerika'nın yaptığını söylemedim. Orta doğu ve Afrika planları doğrultusunda ve ABD'nin çıkarlarına ters davranması sebebiyle bunların olduğunu söyledim. Örgütün sadece ülkede yağma yaptığını söyledim. Biraz daha dikkatli dinlemenizi rica ediyorum.
Dikkatli bir seyirci olup, güzel ve yapıcı eleştirilerde bulunduğunuz içinde şahsınıza teşekkür ediyorum