HAZARFE adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
OpenCart
Hocam opencart'ın büyük problemleri var.
1 - İnode sorunu. İnternette araştırma yaparak çeşitli yakınmaları görebilirsiniz. Bir şeklilde bazı artniyetli kullanıcılar kayıt olarak bazı işlemler yapıyorlar ve server'daki inode seviyesini hatrı sayılır derecede arttırıyorlar. "sepete ekle" kısmındaki cache'den kaynaklandığı düşünülen birkaç yazı okudum, Kendim bazı düzenlemeler yaptım ve sonuç hüsran... Zaten sepet cachelerinden dolayı olsa birden fazla kullanıcı için inode yükselirdi. Denemelerimde "kullanıcı" kaynaklı bir sorun olduğunu farkettim ve geçici çözümü "manuel kullanıcı silerek" bulabildim. Bunu da tek tek kullanıcı silerek inode'nin düştüğü kullanıcıyı bulduktan sonra veritabanını geri yükledikten sonra yalnızca o kullanıcı'yı silerek çözüyordum.
2 - Çok fazla sürüm var. Bu sürümler arasında büyük değişiklikler olduğu için satın aldığınız bir eklenti, yeni bir opencart sürümü geldiğinde UYUMSUZ olabiliyor. Örneğin "tek sayfa sipariş modülü"nü sırf opencart yeni versiyona geçtiğim için aylarca kullanamayacaksam ne manası var? Bu şekilde düşünün.... Sırf modüllerde hata vermesin diye 2.x sürümleri bile kullanan var.
3 - Çok fazla eklenti kullanmanız gerekiyor. Her şey için ayrı eklenti var. Elbette diğer scriptlere göre "ücretsiz" modüllere daha çok ulaşıyorsunuz ama bazısını ücretsiz bulamıyorsunuz. Önceki mesajımda da söylediğim gibi prestashop'ta ilk kurulumda gelen en az 15-16 tane özelliği opencart'ta tek tek modül yükleyerek elde edebiliyorsunuz.

Aklıma ilk gelen problemler bunlar. XML ile ürün yüklenmeyecekse opencart kesinlikle tavsiye etmiyorum şahsen.

Prestashop'un en büyük eksikliği hantal oluşu. Aynı özelliklerde opencart ve prestashop iki ayrı site kurun, birkaç ürün yükleyin sadece ve farkı görün. Bir diğer sıkıntısı da prestashop'a alışmanın zor oluşu. Kolay bir script değil.

Woocommerce ise bir çok konuda daha stabil kalıyor. Kullanımı kolay, wordpress altyapısını kullandığı için daha aşina olduğumuz bir script. XML kullanılmayacaksa benim önerim kesinliklle woocommerce...

Diğer scriptler hakkında çok bilgim yok. Belki daha üst düzey bir script vardır ama çok önemsemedim açıkçası. Sanal pos yazılımları (Patyr, iyzico vs) kendileri entegrasyon modülleri çıkarıyorlar scriptler için biliyorsunuz. Hangi sanal pos modülünü kullanacaksanız onun modül olarak desteklediği bir script kullanılması daha amaca yönelik olacaktır.