Abi bizimkilerin %95 i inşaatcı bazı derneklerde olduğu gibi avukatlar felan yok

yani dernek işinden anlamaz sadece başkan olan arkadaş baya güler yüzlü bi arkadaş benimde dernek başkanlığında gözüm yok sadece eski bir derneğin nasıl kasasında para olmaz ve kömürlük gibi bir yer yani 50 kişi sığamıyor en az 100 tane belki 200 üyesi var ama derneğe 50 kişiden fazla kişi sığmadığı kesin

bütün olay ödeme için banka hesabı istedim 2-3 kez duymazdan geliyor hemde parayı niye vermiyorsunuz diyor insanı gıcık eden bu..
Bizi dernekden atma hakları var mı ben ödememi banka hesabına yapıcam hesap no vermiyor sonra ödeme yapmadı diye dernekden atmasın.. Ya babamı arabayla derneğe bıraka bıraka bu işlere bulaştırdı beni
Sanırım dernek hesaplarını kalem kalem kontrol etmek üyeler için imkansız gibi birşey.. Birde benim muhasebecin var muhasebecler dernek işlerinden anlar mı
Bu arada cevaplarınız için çok teşekkür ederim zahmet verdim.. Başkanla konuşmak için az biraz bilgi toplamaya çalışıyorum..
Köy Dernekleri genelde göstermelik yerleri dernek merkezi yaparlar. Yani adam akıllı ofisi olan köy derneği pek nadirdir. Organizasyonlar ve toplantılar genelde dış mekanlarda yapılır.
Bu köy dernekleri daha çok kahvehaneleri lokal olarak göstermek için açılırlar.

Ama kahvehane açmak için açılan dernekler pek para toplamazlar. Yani üyelik aidatı falan meselesi pek yaşanmaz. Biz bunlara "Körler Sağırlar Birbirini Ağırlar Derneği" deriz. Bunlar daha çok 10-15 kişilik üyeleri olan ana, baba, kardeş, amca, kuzen, vb. yakınları ile göstermelik dernek kurarlar.
Dernek ile fazla uğraşmıyorlar sanırım bundan dolayı banka hesabı açmıyorlar elden tahsilatı tercih ediyorlar. Bu yönetimin insiyatifinde olan bir konu.
Muhasebeciler genelde bu konudan anlar.
Bilgi notu:
- Ülkemizde dernek açmak çok kolaydır. Hemen hemen hiç bir masrafı yoktur.
- Eskiden herkes evini yada işyerini dernek merkezi gösterirdi. Artık evi ve işyerini dernek merkezi gösteremiyorlar. Bazen işyerinin bir odasını dernek merkezi yapıyorlar yada ucuz yollu bir mekan kiralıyorlar. Bu iş için en uygunu Vakıflar Genel Müdürlüğü`nden gayrimenkul kiralamak. Mesela benim 2 derneğimin merkezini Vakıflardan kiraladım. Aylık kiraları; biri 78 TL (işhanında 1 oda), diğeri 183 TL (işhanında 2 odalı ofis).
- 10 kişi kurucu üye olur. (Kurucu üyeler genelde yakın akrabalar olur dernek üyesi olduklarından haberleri olmaz

. Derneği kuran kafasına göre imza atar.)
- Muhasebeci, avukat, çalışan zorunluluğu yoktur. Ticaret Lisesi Muhasebe bölümü mezunu yada Muhasebe Bürosunda 2 yıl çalışmış bir kişi muhasebe bilgisi ile çok rahat dernek işlerini yürütebilir. Senede 1 defa beyanname verir ve ayda yılda bir DERBİS sistemine üye kaydı yapar.
Yani adına bakıp Derneği ciddi birşey sanmayın.