Her şeyden önce belirtmek isterim, konunun doğru yerden olduğundan emin değilim. Yanlışlık varsa bilgilendirirseniz sevinirim.

Gelelim hazır sisteme. Yaklaşık 2 yıl önce aralık ayında başladım. Satışını yaptığımız ürün halı örtüsü.

Sistem hakkında detaylı bilgi vermeden önce ilgi çekici yerleri hemen söyleyeyim.

*En yoğun dönem eylül-mayıs arası yani 9 aylık bir süreç. Yazları satışlar biraz düşüyor. Bu 9 aylık süreç için kendim ortalama aylık 400 TL (min 300 - max 550 civarında) kazanıyorum. Herhangi bi reklam yaptırmadan(sadece 1-2 kere küçük çaplı denedim.) Müşteriyi bulmam da yardımcı olan ise instagram için takip, yorum, beğeni vs aklınıza gelebilecekten fazlasını barındıran bir program.

*İşin asıl sahibi ve atolye Bursa'da bulunmakta.

*Halı örtülerinin ölçü ve fiyat listeleri var. Yani çok takılacak bir nokta yok. Kendim Makine Müh. 3.sınıfım(Bu arada devretme sebebim bu). Çok bir bilgi sahibi olmanıza gerek yok.

*KOMİSYON: 2 tür kumaş var. Bir tanesi için 12 TL , diğeri için 15 TL komisyon kazanıyorsunuz.

*Ürün fiyatları ölçüye göre değişmekle en çok kullanılan halılar 4m² ve 6m² olduğu için çoğunluğu 110-125 TL civarında değişmekte.

*Sisteme neler dahil? 3 Aylık İnstagram Programı - Bir adet e-ticaret sitesi(aracı olduğum için sanal pos yok tabi. Fakat ürünlerin bir çoğu paylaşılmış durumda. Siteyi açmaktaki asıl amacım instagramda daha resmi bir görüntü çizebilmek. İşinin ehli insanlar siteyle de ekstra kazanır. Çünkü siteden neredeyse ayda 1 tane sipariş geliyor sadece.) - 40k takipçili hazır instagram hesabı.

*Arkadaşlar azcık dahi olsun sermayesi olan kişi gayet güzel paralar kazanır. Öğrenci olduğum için kazandığımı direkt harcamak zorundaydım. Ekstra bi yatırım yapamadım.

*Satış sebebim ise bölümüm için derslere daha ağırlık vermem gerek ve daha üst düzey bir laptop almam gerek.

DETAYLI BİLGİ

İşleyiş nasıl oluyor?

- Müşteriyi bulup işin sahibine müşterinin bilgilerini iletiyorsunuz. Kapıda kartla veya nakit ödeme seçeneği ile yollanıyor.

-Bir çok ölçü standart sayıldığı için kapıda ödemeli gidiyor. Fakat bazen müşteriler çok farklı ölçüler söyleyebiliyor, bu durumlarda %30 kapora almanız gerekli. eft veya havale için.

-Tam olarak saymadım ama 150'den fazla hatta 200'den fazla ürün var.

-Sistem dropshipping gibi. Çünkü sürekli üretim var. İşin sahibiyle 1 sene önce konuştuğumda günde 150'ye yakın kargo çıkarıyoruz demişti.

-Teslimat süresi 2 tür kumaş için değişiyor. 1 tanesi için maksimum 7 gün. Diğeri için baskılı yapıldığından maksimum 2 hafta süre veriliyor.

-Satış kanalları bol. Ayrıca müşteriler(neredeyse hepsi ev hanımı) arasında referans yoluyla da gelişiyor.

Aklıma şu an için önemli bi bilgi gelmedi. Olabildiğince detaylandırdım. Sorunuz olursa yazabilirsiniz.

Site, instagram hesabı veya program hakkında bilgi için pm isteyiniz.

EDİT1.: En önemli noktayı unutmuşum. Fiyat 3000 TL düşünüyorum.