Herkese merhaba. Öncelikle konuyu yanlış yere açtım ise affola, taşınabilir. Bir kaç gün önce Samsung EVO 860 SSD aldım. Win10 yükledim. Youtube kanalım için video editleyip işlemler yapıyorum. Dün Sony Vegas pro 13 de bir video render almaya çalıştım. Sonuç hüsran oldu. PC eski halinde 2dakikalık videoyu 40dk da render alırken SSD ile 9 saat render süresi yazarken programı kapattım. Bazı yabancı forumlarda stokları başka bir hdd ya atılmasını SSD üzerinde sadece işletim sisteminin kalması gerektiğini yazanları gördüm ama deneyimlemedim. Konu hakkında bilgisi olan SSD kullanıp maximum performansı alanlar yardımcı olursa çok sevinirim. SSD alma amacım pc'ye hız katıp render süresini kısaltmaktı ama şuan için sadece çok kısa sürede açılıyor ve aynı anda birçok işlemi yaparken kasma olmuyor. tabi benim beklentim yanlış da olabilir
Fikir alışverişi sonrası gelişme:
HDD üzerinde yaptığım dosyaları (veg) sildim yeniden şablonlarımı hazırladım.
SSD üzerinde kaynak video barındırıp SSD üzerine çıktı alıyordum bunları tamamen hdd üzerine alıp ssd üzerinde sadece çalışma alanı yaptım.
Bu işlemlerden sonra programların arayüzünde çalışma hızlandı ve render süresi eskiye oranla daha azaldı. Yani SSD direk faydası olmasa da render için hafiften faydası oldu