merhaba

ben yeni php ye başladım..... henüz reel bir ilerlemem yok ....

denemelerde localhost için xampp kullanmak hoşuma gittiği gibi basitime gidiyor.

php.ini dosyasında cache bellek vs değerleri var.
bunlara dokunmadan... maksad min işlemci/ram gücünde max performans açısından....

rehber diye tablom var. bunun yaklaşık 30 kadar field ı var.
table ile listeleme ve sayfalama yapmak için

select * from rehber where act=1 gibi kayıtları alıp listeletiyorum....
sorunsuz mu evet...
arama yaparken de benzer şekilde select * from rehber ile başlayan bir ifade kullanıyorum.
bunu yerine
select adi,soyadi, il, grub from rehber .... gibi bir sıralama - sorgulama mı hızlı / performanslı olur ? yoksa direk * ı basıp geçmek mi ?

rehber de kaç kayıt var.. şuan için 6k

sizlerden php ile sorgulama yaparken tablo yapısında olsun, sorgulamada olsun bağlantılarda performans için mangi mantık ve metodları kullandığınızı öğrenmek istiyorum

ve aynı pc de aynı localhost da en iyi php/apache performansını almak için neler yaptığınızı öğrenmek istiyorum

herkes farklı tablo - index - bağlantı yapısı kurup performans almıştır. ama ben bilmediğim için sizden örnek almak ve ona göre yapı kurgulamak istiyorum

farklı bakış açısından sorayım...
rehber programı yazacak olsa idiniz...
tablo index yapısını neye göre yapılandırıp sorguları nasıl yapardınız ?

php coder larından metod - mantık - yordam rica ediyorum
hatta örnek bir db yapısı ile ona ait sorgulama da paylaşabilirsiniz

fantezi yapayım...
localhost olarak bir adet raspi kullanmak istiyorum.
min değerleri raspi olan bir cihazdan max oturum sayısı - data büyüklüğü - update/commit olabilen data miktarını arttırmak için diyede çıtayı hem yükseltip hemde YENİ fantezi yapmış olayım.

herkese başarılar dileği ile