Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
forum tanıtım olarak ben şu şekilde yapıyorum mesela sitem araba ile alakalı google a araba yazıyorum araba ile ilgili daha önce açılmış konulara girip tavsiye şeklinde yazıp link bırakıyorum. hem daha doğal görünüyor hem de aynı içerik olmuş oluyor ve kesinlikle manuel yapıyom günde bir kaç tane.
Bu şekilde problem olmaz. Bir ürün veya hizmet sağlayıcısındır, forumdaki iligi konuda da senin sağladığın ürün/hizmeti arayan kişi vardır. Sende yorum atarak "benim böyle bir hizmetim var bağlantısı burada" veya "ben şuradaki hizmetten memnun kaldım" diyerek bağlantı verebilirsin. Bu şekilde hem ürün/hizmetinin satışının yapılmasına hemde SEO'ya yardımcı olacaktır.

Fakat forumların "site tanıtımı" kategorilerine konu açarak, "tanıtım" yapacaksan nofollow olarak bağlantı vermelisin.(Şahsen hiç bulaşılmasını tavsiye etmem.)

Bir çok siteye zararlı backlink temizliği yaptım. Gördüğüm en büyük sorunların başında forum tanıtımlar vardı. Bunları ne zaman disavow etsem, ilgii sitenin anahtar kelime pozisyonları yükselişe geçmiştir.

Forum tanıtımı çalışması yapıldığında yapay bir yükseliş söz konusu oluyor. İleri ki aşamalarda ise SEO görünürlüğü kademeli olarak düşmeye başlıyor.