Yapılan yorumları okudum, verdiğiniz cevapları da okudum. Kendi hayatımı kısaca yazacağım siz oradan kendinize almanız gereken payı alırsınız.

Lise bitti evde oturuyorum msn den bir yazı geldi metin abimden " kardeşim internet cafeyi devrediyorum tanıdık var mı ? " var abi benim dedim gittim dükkanına oturdum gözümün önünde canlandı şuan vay be Neyse dedim bende para yok senet yaparız 2 - 2 ödersin dedi haciz vs gelmiş elinden çıkarması lazımmış dedim olur amcam geldi senetlerin altına imza attı aldı ceketini gitti adam. 17 yaşlarındayım herkes diyor yapma etme sen kimsin dükkan işletmek kim. Neyine güveniyorsunda 30 milyara dükkan alıyorsun vs kimseyi dinlemedim. mahalle yabancı kimseyi tanımam evden uzak neyse cafede yattım kalktım esnaflık ruhumda vardı çok şükür kimseyle kavgam gürültüm olmadan müşterim düşmeden yürüttüm gittim çokta güzel paralar kazandım. Borcumuda ay ay ödedim. Sonrası hep esnaflık açtım kapattım, açtım kapattım. Korkmadım hiç olurmu olmaz mı ? bunların hepsini yapmadan anlayamazsın. Kurulu dükkanım vardı bir yerde dükkan gördüm gittim baktım hoşuma gitti düzenimi bozdum hazır yeri bıraktım beni kimsenin tanımadığı yere gittim açtım 1 sene durdum olmadı kapattım eski dükkanıma geri geldim. Ben orayı kapattım eski dükkanımdaki çıktı denk geldi girdim yine şuanda hala aynı yerdeyim. O dükkana gitmeseydim kafamda hep soru işareti kalacaktı keşke oraya gitseydim diyecektim. Demem o ki buradan gelecek hiç bir yorum bu sorunun cevabı olamaz. Ticaret risktir o kadar adamı tanıyorum vs diyorsunuz çevrenin yabancısı değilsiniz hiç düşünmeyin gidin yarın anaktarı alın allah korusun battınız mı ? denedim olmadı dersin en kötü 3-5 sene belki sorun çekersin sonra şuan ki gibi başka birine klavyeden hikayeni anlatırsın. Yada forumda ki arkadaşları mekanına davet eder çerez ikram edersin .)