Bir derbi haftasında xxx maçını izle diye aratın. Hep haber siteleri çıkıyor. Üstelik bunlar Türkiye'nin en büyük yayın gruplarının siteleri.Haberden başka herşey var vu sitelerde. Softcore ***** dahil.
Ben yazdım da ne oldu? Söyleyeyim, bir kullanıcı olarak istediğim şeyi bulamamaktan yakındım. Gazetelerin çıktığını ve çöp içerikler olduğunu dile getirdim. Sonucunda o forumdaki insanlar tarafından taşlandım. Çöp değil içinde gizli hazineler varmış gazete yazılarının. önemli olan bunları görebilmekmiş. Kimdir bunlar, nasıl kafalar yaşıyorlar bilmiyorum ama beni destekleyen bir kişi bile olmadı.
Şu bu kurallara seoya uyun, özgün olun, site hızı yüksek olsun gibi konuların hepsi hikaye bu gazeteler olayını görünce anlıyoruz.
Ben kişisel olarak arama motoru olarak artık Google kullanmıyorum çünkü aradığım sonuçlara ulaşmak hem vaktimi çalıyor hem de istediğim şeyi bulamıyorum. Bing, yandex ve ecosia gibi alternatifler var ne de olsa. Benim kullanmamam birşey değiştirir mi? Elbette hayır, boykot falan da değil, vaktimi çalıyor çöp sonuçlarla.
Google büyük siteleri kayırmak için kendi topuğuna sıkıyor farkında değil. Birgün bir bakar artık piyasayı başka şirketler ele geçirmiş olur.
Mesela film arıyorum ilk 5 sonuc hep imdb. Description ayrı rewiev ayrı fotoğraflar ayrı ayrı sonuç veriyor. Arama motoru az bilinen sitelere seni ulaştırmıyorsa neye yarar ki. İnternet kullanmayı bilen biri zaten youtube, imdb gibi sitelere girip arama yapar.