Öncelikle merhaba yaşım 27 bende senin gibi başlamıştım. Hatta daha ilginç anılarım var ben müdürümle konuşup bir forum kurmuştum(öğrencilere özel bölümler olan), okul müdürü benle konuştuğunu unutup müdürün yanına farklı bir konuşma için gittiğimde bana bir site açıldığını ve öğrenciler hakkında birşeyler paylaşıldığını bu yüzden davaya verceğini söylemişti

Web ile ilgili sadece bu konuda düşünmedim farklı bölüm okudum, farklı işlerde çalıştım bu yaşıma geldiğimde ise pişman oldum. Keşke asıl istediğim bölümde okusaydım web ile ilgili birşeyler yapsaydım diye. Fakat piyasa çok oynak olduğu için gelirlerle ve işlerle ilgili sorunlar çok oluşuyor. Şuanki işimden önce profesyonel olarak özel bir bankada çalıştım, bankada zaten ömrümden ömür gitti. Şimdi çalıştığım yer kendimi geliştirebileceğim bir yer olduğu için forumda başka bir konuda da belirttiğim gibi ocak ayı itibariyle yazılım ile profesyonel anlamda ilgilenmeyi düşünüyorum. Yani kendimi anlatmamdaki amaç; kendini en azından geçinebilecek şekilde iş bul, daha rahat bir pozisyon veya işe geçtiğinde şuan yapmakta olduğun işlere ağırlık verip yine freelance olarak çalışabilirsin. Ayrıca işte çalışıyorken boşta olduğun zamanlarda yine web üzerinde bilgini tazelemeni ve ek gelir elde etmeni tavsiye ederim. Harici işlerden korkma bir kere para alamadığın için heryerde aynı şey olacağını düşünme. Çalışmayacaksanda, web ile ilgili kurslara gidip (devlet veya özel) sertifika alıp daha güncel bilgiler alarak işine katkı sağlayabilirsin diye düşünüyorum.