Yani 1000-1500 TL Ev SSL diye amerikaya verince zorunuza gitmiyorda devlete 3000 verince neden bu kadar yaygara anlamış değiliz. Amerikadan gelen SSL 1GB'da biz mi bilmiyoruz? Vergi vergi diyorsunuz da zaten %18'i her şirket vatandaşa kitliyor, kalan %20 gelir vergiside çikolata alsanız masraf diyerek düşüyorsunuz. Ne vergiymiş arkadaş ver ver bitiremediniz. Kaç kalem ne masrafı var? Aynı şirket bizde de var Ananonim Şirketi falan mı var sizde de biz bilmiyoruz.
Devlet kosgeb diyerek zaten teşvik veriyor, teknoloji üretimlerine teşvik var, 29 yaşını doldurmamış kişilere vergi ve kira teşviği var kırk tane teşvik var sırf gençler atılsın işini kursun diye sen ben vergi vermezsek ne olacak? Ayıptır yaptığınız.
Çok yerinde bir karar inşallah karar olarak kalmaz tüm e-ticaret sitelerine uygulanır ve yaptırımı olur.
Saçma sapan konuşuyorsun arkadaş.
Sen maaşlı çalışıyorsun belli hesap kitap bile bilmiyorsun.
EV SSL'ye 500 lira veriyorum en ucuzundan alıyorum.
Ve bunun karşılığında bir hizmet alıyorum, adam 500 lira karşılığında benim sunucumla istemci arasındaki iletişimi şifreliyor.
Haybeye vermiyorum 500 lirayı.
1) Sen vergi vermiyorsun belli ki. %18'i vatandaşa ben kitlemiyorum devlet kitliyor.
2) Kurumlar vergisi %22 oldu artık %20 değil. Suriyelilere ve savaşa para yetişmiyor.
3) Ne muhasebe biliyorsun ne ekonomi. Çikolatayı alırken de benim düştüğüm vergiyi çikolata satan adam ödüyor. O vergi devletin cebine dönmese düşülmesine izin verir mi?
4) Kurumlar vergisini verdikten sonra, kar payı dağıtılırken bir de şahsi vergi veriyorum stopaj %15.
5) Tüm vergimi zamanında tıkır tıkır öderken ve ahmak siyasetçiler bu paraları kendi kişisel egoları ile boşa harcarken ekstra vergiler çıkarıyorlar. Vergimi veriyorsam neden K belgesi almak için 1500 lira, güvenlik mührü almak için 3000 lira vereceğim?
6) Ben o parayı devlete, dol@ndırıcları yakalasın, sahtekarlara iş yaptırmasın diye veriyorum. Devlet benim gibi dürüst çalışan adamlardan para koparma peşinde.
7) Ekonomiden de hiç anlamıyorsun muhasebeden de kardeşim. İnternetten yapılan alışverişte ödeme aracı ile yapılır, vergi kaçırılmaz, kayıt dışı değildir internetten ticaret. Ülkede kayıt dışı 1000 tane sektör vergi kaçırırken devlet herzaman ki gibi tuttuğunu öpüyor. Tıpkı elektrik çalanların faturasını abonelere kestikleri gibi vergi kaçıranların yükünü de vergisini verenlere yıkmaya kalkıyor ahlaksızlar.
Hesap açık. %20 ortalama kar eden bir sanal mağaza ayda 50 bin lira ciro yapsa 10 bin lira kar eder.
Devlet 1 aylık kazancını mühre yatırmasını istiyor insanların.