digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herkesin her konu hakkında fikri olması ne kadar komik.
Bilmiyorsan yorum yapmayacaksın.
Ne network biliyorsun, ne yazılım, ne online pazarlama biliyorsun, ne hukuk, ne muhasebe...
Ama bu sistemle devlete ihanetin önüne geçileceğine dair bir fikre kapılmışsın.
Ekonomi, muhasebe ve hukuk bilmediğin için siyasi altyapın sadece devlete ihanet edenler ve devlete sahip çıkanlar gibi saçma bir sınıflandırmanın ötesine geçemiyor.
Bir zamanlar çok sempati beslediğiniz, kankalarınız kendi meclisini bombaladı.
Bu hainlerin bankaları, televizyonları, şirketleri vardı. Yani her türlü resmi kayıtları, belgeleri, lisansları vardı.
Sen ve senin gibiler bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olduğunuz ve takım tutar gibi siyasi parti tuttuğunuz için bu halde bu memleket.
Herkesi kendin gibi oy verdiği adamların her işini savunmak zorunda sanıyorsun.
Bu saçma işi kim yaparsa yapsın karşısına dikilirdim.
Çünkü bu düzenleme haksız, hukuksuz, adaletsiz ve ahlaksız bir düzenleme.

Bir de küstahca mecbur bu devlete para ödeyeceksiniz diyorsun.
İnternetten yapılan tüm ticaret uzaktan ödeme yöntemlerini kullanır ve kayıt altına alınır.
Yani internetten vergi kaçırılamaz.
İnternetten satış yapan tüm yasal firmalar vergilerini öderler.
Devlet Suriyeli araplara benim vergilerim ile bakıyor, sonra parasız kalıp benden daha çok vergi almaya çalışıyor.
Senin gibi üretmeyen, katma değer yaratmayan adamlar da dalgasını geçiyor.
KR@LKSK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sorun sadece 3000-5000 değilki. böyle 3-5, 50 tane gider kalemi oluşturuyorlar. Yani tam olarak Güven damgası denen şeyin nasıl bir + sı olacak, sorun burada. Hiçbir naneye yaramayacak birşeye sırf fazla gelir elde ediyor 15000 Tl vermek koymasa gerek gibi bir mantıkla yaklaşırsanız yarın öbür gün aylık 10.000 tl kazanan kişiyede vergilere ek 1000 TL şunu almalısın bunu almalısın derler.
Kaldı ki e-ticaret sitesi açan herkesin yılda 1 milyon işlem yapmadığını varsayarsak ortalama bir hesap yaptığımızda;
Günde 5 sipariş alsın ve sattığı ürün fiyat ortalaması 250 TL olsun,
%10 kar ile çalıştığını varsayalım
25 TL kar yapmış olur

1825(yıllık işlem sayısı)*25= 45625 TL yılda kar yapmış olur. Güven damgasına baktığımızda da bu 37500 Tl nin yaklaşık %6-%7 lik kısmını bu güven dalgası denen şeye verecek bu şirket ve bunu mantıklı göreceğiz öyle mi ?

Elmanın ve Armut`un ne olduğunu bir siz biliyorsunuz arkadaş. Aynı mantım, güven damgası alanlardan *********** çıkmayacak mı ?

Başta bizim istediğimiz kişi olduğunda her dediğine tamam diyip kabul etseydik koyun,kuzu olurduk. Mecbur devlete ödediğin vergi yetmiyor birde bunları ödeceksiniz hahaha derdik. Ama koyun olmadığımız için demiyoruz.

Bu arada yasayı inceledim şimdi. Okuduktan sonra iyice kanaat getirdim, tamamen para kopartılmak üzere getirilmiş bir sistem. Ev ssl alın diyor, yasalara aykırı ürünleri satmayın diyor, çocukların gelişimini olumsuz etkileyen ürünler satmayın diyor. Diyorda diyor. Yani aslında eticaret sitesi açan herkesin uyduğu ve bankalarında sanal pos vb verirken kontrol ettiği şeyleri ben yaptım diyorsunuz devlete para ödüyorsunuz. Olay bundan ibaret
Yani 1000-1500 TL Ev SSL diye amerikaya verince zorunuza gitmiyorda devlete 3000 verince neden bu kadar yaygara anlamış değiliz. Amerikadan gelen SSL 1GB'da biz mi bilmiyoruz? Vergi vergi diyorsunuz da zaten %18'i her şirket vatandaşa kitliyor, kalan %20 gelir vergiside çikolata alsanız masraf diyerek düşüyorsunuz. Ne vergiymiş arkadaş ver ver bitiremediniz. Kaç kalem ne masrafı var? Aynı şirket bizde de var Ananonim Şirketi falan mı var sizde de biz bilmiyoruz.

Devlet kosgeb diyerek zaten teşvik veriyor, teknoloji üretimlerine teşvik var, 29 yaşını doldurmamış kişilere vergi ve kira teşviği var kırk tane teşvik var sırf gençler atılsın işini kursun diye sen ben vergi vermezsek ne olacak? Ayıptır yaptığınız.

Çok yerinde bir karar inşallah karar olarak kalmaz tüm e-ticaret sitelerine uygulanır ve yaptırımı olur.