hem yatırım hem de piyasa öğrenme maksadıyla 200 tl'lik xrp aldım fakat bana xrp ya da diğer alt coinleri alabilmek için önce bitcoin sonra aldığınız o bitcoinlerle xrp ya da alt coin alabilirsiniz demişlerdi
Böyle bir zorunluluk bulunmamakta. TL yüklediğiniz site direk olarak xrp almaya imkan sunuyorsa direk olarak aldığınızda en az masrafla almış olursunuz. Çünkü btc alırken komisyon verirsiniz, btc yi xrp ye çevirirken tekrar komisyon verirsiniz.
soru 1: ben xrp aldım ama bitcoin ile değil direk tl ile aldım yani tl ile alınabiliyor mu ? aldıklarım xrp'mi ? (btcturk.com'dan aldım)
TL ile xrp alabilirsiniz. Btcturk.com bu işlemi sağlıyor. Yaptığınız işlem doğru.
soru 2: xrp satabilmek için ne yapmak gerekiyor onu bitcoine çevirme zorunluluğu var mı ? ayrıca cüzdandan cüzdana transfer yaparken komisyon alıyor mu ? her xrp gönderdiğimde benden transfer ücreti mi kesecek ?
Xrp satmak için btcturk'de xrp bölümüne bağlanıp o anki kur üzerinden satış işlemi gerçekleştirebilirsiniz ya da amacınız daha yüksek bir kur ise emir girersiniz, kur o seviyeye çıktığında otomatik olarak satış işlemi gerçekleşir. Bitcoin e çevirme zorunluluğunuz yok. Cüzdandan cüzdana transfer yaptığınızda belirli bir komisyon ücreti alınır. Her xrp gönderdiğinizde sizden transfer ücreti keser. Şöyle söyliyim; transfer ücreti her işlem için sabittir. 1000 xrp gönderirseniz bu ücreti 1 kere ödersiniz. 100 xrp yi 10 seferde gönderirseniz 10 kere komisyon verirsiniz.
soru3: nano ledger s ne kadar güvenilir ? en iyisi olsa dahi içerisine distrübütör ya da 3.şahıs kişiler tarafından yazılım yüklenemez mi ? siz mobil,offline,kağıt,masaüstü ya da başka bir yöntemle mi saklıyorsunuz ? benim coinler hala aldığım sitelerin hesaplarında.
nano ledger s 'in ne olduğunu bilmiyorum. İlk defa duydum. Hacim olmayan, büyük bir borsada işlem görmeyen, alım satımı fazla olmayan coinleri almanızı önermem. Eğerki "nano" alacağım derseniz ona birşey demem.
çok teşekkür ederim rahatladım.
eyvallah hocam tüm sorularıma cevap oldu ayrıca ledger nano s türkiye distribütörü sitesinde 539 TL bilginize.
xrp nin 0.30$ olduğunu düşünürsek ve ortalama 1.60 TL dersek, ethereum dahi 460 TL iken neye göre 539 TL. insanlar sitelerinde yazarlar şu kadar bu kadar diye fakat sakın almak gibi bir hata yapma. Parayı çöpte buluyorsan o ayrı bi konu.
arkadaşlar son olarak binance üzerinden başka bir bitcoin alacağım ama sanırım binance üzerinden direkt tl ile satın alma işlemi yapılmıyor ben de btc ekranı çıkıyor..önce btc mi almalıyım?
Binance ye TL yükleyemezsin. Başka bir borsadan binance'de yer alan bir coini alıp transfer etmelisin. Şuna dikkat et. xrp alıp gönderirken xrp hesabına gönder, btc transfer ederken btc hesabına. Yanlışa gönderirsen kaybolur geri alamazsın. Dikkat et transfer ederken.
btc transfer komisyonu xrp ye göre farklıdır ve daha fazla zaman alır. komisyon ücretlerine iyi bak. usdt tranfer edersen senden 10$ komisyon keser. Tutupta 100 tl karşılığını usdt olarak göndermeye çalışma.