Artık kesinlikle emin oldum, bu veriler paylaşılıyor, ya birden fazla firmayla ya da bir firma alıp paravan firmalarına dağıtıyor durum anlaşılmasın ve farklı yerler satın alma yapıyor görünsün diye, SEOcuların paravan bloglarla merkez siteyi beslemesi misali...
Son birkaç gün denemelerimi artırıp domainleri işaretlemeye başladım. Mesela bir domainin biz uzantısı düşecek ama .org uzantısı zaten boşta, Çin firmasının biri .biz uzantıyı alıp satışa koymuş .org boşta duruyor, demek ki o işaretlenenleri otomatik program aracılığıyla alıyorlar öyle değer belirlemeyle filan olsa .org boştayken neden .bizi alasın yani, coğrafi bir domainden bahsediyorum bu arada.
Yine değeri çok yüksek olmayan bir .org domaini bile almışlar ingilizce sayfa açmış bir firma , 149 dolar fiyat çekmişler hemen. Artık sadece .com veya .net değil işaretlediğim .org, .info, .biz, .co hatta .online ve .xyzler bile çoğu alınmış.
Bu arada son iki gün verilerinden bahsediyorum.
Tavsiyem ya değerli gördüklerinizi alma ihtimalinizi yükseltmek istiyorsanız bu tür sitelerde favorilemeyin/işaretlemeyin ve farklı bir yere yazıp takip edin ya da size "hizmet sunarmış gibi yaparken bilginizi ve emeğinizi kullananlara" yanlış işaretlenmiş domainler bırakın, toplasınlar çöp domainleri.