Dostum biz 30 yaşına geldik, aynı durumdayız. Dur hele senin yaşın kaç daha. 50 yaşında olup sigara parası bulamayan adam bu kadar dertli değil. Hayatta her şey para değil. Mevzu direkt para kazanmak olunca tabii ki dert edersin. Bu aralar piyasa kötü, insanlar para harcamak istemiyor ve bu nedenle daha kötüye gidiyoruz. Şimdilik rahatça aylık masraflarını karşılayacak bir iş bulman veya iş yapman gerekiyor. İnternet başında değil fiziksel olarak da bir yerlerde çalışmak için etrafındaki yerlere göz atmanı öneririm. Bir süre harcamalarına yetecek kadar iş ayırt etme ayrıca İŞKUR'a git, birçok iş garantili kurslar oluyor, onlara da göz atabilirsin. Kurs boyunca günlük 50 lira falan da para veriliyor, iş sonunda iş de oluyor bazı kurslarda. Ayrıca zaten altın gibi grafikersin yani, seni zengin etmese de şu anda ay sonunu getirecek kadar döndürürsün kendini. Biraz daha uygun fiyatlı çalış iş almak için, seçimden sonra biraz daha piyasa rahatlıyabilir.
Ve kesinlikle ama kesinlikle sana en büyük önerim, işin bitince pc başından kalk. Ben 15 yıldır pc başındayım, göz falan zaten kalmadı da uzun bir süredir, işim olmadığı zaman pc başında durmuyorum. Eski amaçsız sörfü bırakalı çok oldu, dışarıda boş boş dolansam bile işim yoksa pc başına geçmiyorum. Bu daha sağlıklı düşünmeni sağlayacak, biraz kendinle yalnız kal. Her zaman felsefen olsun, kendine güvenmeyen birine hiç kimse güvenmez, kendine güven.