DARHALL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba değerli forum üyeleri.

https://prnt.sc/la5156

bir link kısaltma servisine kaydoldum ve orada karşıma average CPM diye birşey çıktı. Nedir bu average cpm denen şey googlede aradım ama açıklayıcı türkçe birşey bulamadım burdaki 1.2 doları çekemeyecek miyim yoksa total kazancımdan mı düşülecek yoksa onun üstüne mi eklenecek veya farklı birşey mi bu? Açıklarsanız çok sevinirim.

Birde uploading ile alakalı şöyle birşey geldi karşıma. Googleye ppd ve pps yazınca yine bir sonuca ulaşamadım.

http://prntscr.com/la54xa

Burdaki ppd ve pps ne demek acaba? Hangisini kullanmalıyım hangisini önerirsiniz? Onu sormak istiyorum. Cevabınızı bekliyorum teşekkürler
İlk resimde:
total views toplam aldığın gösterim. Ama bunu link tıklaması olarak düşünebilirsin. Adam tıklamış reklam görmüş.
total earnings ise 3 link tıklamasına aldığın toplam para yani 0,0036 dolar

Bu hesaba göre 1 link tıklamasına 0,0012 dolar vermiş.

Avarage cpm ise 1000 kez linke tıklanırsa alacağın para 1,2 dolar.
Zaten 1 üstte 1 tıklamaya 0,0012 dolar verdiğini hesaplamıştım. 1000 kere tıklanırsa 1.2 dolar veriyor.

Bu ortalama davası şunun için var. Mesela hit başka ülkelerden gelir 100 hit almışsındır birazı Türkiye birazı Almanya. Sistem sana der ki eğer 100 deil böyle gidersen 1000 hite şukadar alırsın bu değikendir. 1000 tıkın 1000 reklam gösteriminin ortalama vereceği parayı ifade eder.

2 resim:
farklı yazılmış ama hepsi aynıyı veriyor.
PPD indirme başı kazanç
PPS indirirken adam pre alırsa premium satışı başı kazanç
mix ise biraz indirme biraz satış başı kazanç sistemleridir.

Ancak bu örneklerin 3ündede indirmeden %100 kazanç premium satıştan %80 komisyon alırsın yazmış.
Farklı seçenekler kullanmış ama hepsi aynı kazandırıyor.

Normalde bu şu şekilde olur mesela

PPD Sadece indirme indirmeden kazanırsın %20 satıştan
PPS indirme kazanç almazsın sadece satıuşın %80 karını alırsın.
Mix Satışın %50si indirmenin %50si gibi bu şekilde düzenlenbir ama o sitede tüm seçenekler aynısını ödeyecektir.

satış için PPS
download için PPD seçilir normalde