İkinci kısımda ki bazı şeyler ileri seviye. OOP mesela. Ama OOP kesinlikle öğrenilmesi gereken bir konu. İleri seviye programlama dillerinde OOP kesinlikle kullanılır. Gerçek anlamda yazılım geliştirmek, sağlam mimariler oluşturmak için bu olayın mantığını kavramanızı tavsiye ederim. Öteki türlü WP için birazcık sınıfları öğrenip, metodlar yazmanız yeterli olacaktır. Bot içinde cURL kullanılıyor. Ayrıca hala yazılım nasıl yapılır bilemiyorsan, orada ki örnek projeleri izlemeni tavsiye ederim. Örnek yazılımlar her zaman bir şeyler katacaktır. Senin zorlandığın alanda, adam çok basit çözüm yolu bulmuş olabilir.

Bir örnek vermek istiyorum. Bundan yıllar önce PHP'de date metodunu hiç bilmiyordum. O zamanlar zaman kavramının olduğu bir yazılım geliştirmek istiyordum. Günlerce oturup, zaman kavramını nasıl yapacağımı düşünmüştüm. Bir ton not almıştım. Bir süre sonra date komutunu fark ettikten sonra, günler harcadığım şeyin aslında 2 satırlık kod olduğunu öğrendim. Örnek projelerin kaynak kodlarını kesinlikle inceleyin derim ben. OOP ve MVC'yi de kesinlikle öğrenin. Bunların bir tık ilerisi de design patternslardır.

Ek olarak : İleri seviyelere çıktığınızda kod yazmak daha kolay olacak Ben kendi FW'ümü ürettim zaman içerisinde. Artık yaptığım siteleri kendi FW'üm sayesinde ayağa kaldırıyorum.