UfuX adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar,

Birkaç haftadır bende grafikerlik kursuna yazılmayı düşünüyordum. Profesyonelleşme adına, şimdi bu yazdığını okuyunca içim acıdı. Ve emin ol, R10'a ilk başlayanlar seninle aynı hissi taşıyordur şuan, en azından çoğunluğu.

İmzandaki konuya baktım da gerçekten "BANA GÖRE" profesyonel işlere imza atabiliyormuşsun, sen de işsiz kalıyorsan, ekmek kazanamıyorsan bizim gibi ne yazılımdan, ne de grafik tasarımdan anlamayanlar ne yapsın?

Allah'a şükür, çalıştığımız iş var. Ekmek parası kazanabiliyoruz, yoksa kimsenin farkı yok.

Ama her şey için bitti deme, umutsuz olma. Allah bir kapıyı kapatır, diğerini açar. Bu çöküntüde olmanın en büyük sebebi "BANA GÖRE" yaşadıklarını içine atman, dert üstüne dert yapman. Ailenden yakın veyahut bir dostunla sürekli konuşursan biraz ferahlarsın gibime geliyor. Dertler konuştukta, paylaştıkça gider. Aksi takdirde içinde büyür de büyür.

BAKARA-153: Ey inananlar, sabretmek ve namaz kılmakla Allah'tan yardım dileyin. Şüphesiz ki Allah, sabredenlerledir.
Öncelikte güzel görüşünüz için teşekkürler hocam.
Derdimi insanlarla paylaşmayı pek sevmiyorum hocam, çünkü her insanın bir derdi var ve herkes anlıyormuş gibi yapıyor insanların rol yapması hoşuma gitmiyor. Belki iç dökmek iyi gelir ama insanlarla konuşmayı pek sevmiyorum. Tek beklentimiz Allah'tan bir kapı açması. Hayırlısı bakalım ne olacağız

digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yaş 23 herşey için çok geç değil.
Ama sen istiyorsun ki hiç bir çaba göstermeden tüm sorunların çözülsün.
Kendini yetiştirmiyorsun, kendine yatırım yapmıyorsun.
30-40 liraya site yapmayı seviyordun. Çünkü 2-3 saat uğraşıyordun 30-40 liraya satıyordun.
Bunun yerine babanın senin yaşamına sponsor olduğu yaşlarda kendine yatırım yapman gerekirdi.
Bugün çok iyi derecede ingilizce ve bir programlama ya da tasarım dilinde uzmanlaşmış bir adam işsiz kalmaz.
25 yaşına kadar 2 sene var.
2 senede her gün 6 saat çalışarak çok iyi derecede ingilizce ve çok iyi derecede bir programlama dili ya da tasarım disiplini öğrenilir.
25 yaşında derdin kalmaz.
Ama sen istiyorsun ki, devlete kapağı at, kendini geliştirmeden, şu anki halinle hayatını kazan.
Önümüzdeki 2 sene Türk ekonomisi daralacak, iş bulamayacaksın.
En iyisi bu dönemi başında baban varken kendini geliştirmek ile harcamak.
Yoksa 25 yaşında, 30 yaşında benzer cümleler kurabilirsin.
20-30 tl kazandığım zamanlar çocuktum ve 2-3 saat değil haftalarca ugrasıyordum çünkü bilgim 0'dı.
Bir çaba göstermeden sorunlarımda çözülsün istemiyorum, çok çaba gösterdim ve çözülmüyor derdimin sebebi bu zaten. Belkide çabamı yanlış yerlere gösterdim grafik gibi.. Yazılıma çaba göstersem dediğiniz gibi şuan farklı bir hayata sahip olabilirdim ama bu yola bilmeden girdim. Babamın bana sunduğu ile yatırım yapamazdım çünkü varlıklı bir aile değiliz, sadece günümü kurtarabildim babamdan gelen harçlıklarla. Bu sebeple artık kendimi geliştirmekte vaktim yok, yük olmadan kendimi kurtarabileceğim yer lazım. Devlete girmek isteme sebebim bundan. İşe girdikten sonra geliştirebilirim kendimi akşamları çalışarak vs ama şuan ona harcayacak vaktim yok. Aileme yük olma psikolojisi beni bunaltıyor.