8-9 Senedir bu sektördeyim, facebook sayfamı kasmak için blogger üzerinden kaçak maç yayınları yaparak giriştim bu sektöre. Daha sonra hoşuma gitti blogger ve 0 bilgi ile film sitesi kurdum, tamamen eğlenceydi, sınıf arkadaşlarıma; "film izlicekseniz benim sitemden izleyin hee" demek için yapıyodum, okul çıkışı tüm sınıfları dolaşıp tahtalara site adresini yazıyordum ertesi gün sabahçılar gelince görsün diye. Tabi o zamanlar fazla site yok google'da yer edinmişim.. Günlük 4-5k hit aldığımı öğrendim bi süre sonra, önemli birşeymiş bilmiyordum.. O zamanlarda gencim tabi 3 kuruşa nevrim dönüyor sattım siteyi hemen 200tlye. Kazandığım ilk paraydı, çok anlamlıydı; "baba ben para kazandım, harçlık verim mi?" diye geziniyordum evde.
Zaman ilerledi aynı işe devam ettim, kurcalaya kurcalaya blogger'a kaliteli temalar yapmaya başladım. 20-30₺'ye satıyodum, haftada 1-2 satış oluyodu ve inanın kendimi Ali Ağaoğlu gibi hissediyordum
Yıllar geçti, kurcalaya kurcalaya öğrendiğim html-css ile wordpress temaları düzenledim, forumda ufak tefek işler yaptım para kazanabilmek için. Sürekli site kuruyodum, her siteye logoyu kendim yapıyodum bir şekilde, o süreçte photoshop'u çözdüm. Çocukluğumdan beri çizip karalamayı, resim yapmayı çok severim, photoshop çok eğlenceli gelmişti kendimi geliştirim derken grafik sektöründe buldum kendimi. Zamanında forumda grafik işi iyiydi, herkes grafiker değildi o zamanlar
Ve yine yıllar geçti, bugünlere geldik...
Yıllardır sabaha karşı uyuyup akşama doğru kalkıyorum, neredeyse günde 10 saat bilgisayar başındayım ne sosyal hayatım ne de beslenme düzenim kaldı eriyip gidiyorum, gözlerim bozulmaya başladı ve sanırım kambur olmaya doğru ilerliyorum.
Artık 23 yaşındayım ve ömrümün büyük kısmını bilgisayar başında harcadım, yoruldum. Ne yapsamda, çabalasamda işlerim rast gitmiyor ve artık bu sektörden para kazanamıyorum. Elimde avucumda kalan şeyleri satıp bir süre idare ettim ve artık oda tükendi. 23 yaşındaki birisi için babadan para almak çok ağır bişe o yüzden bunu yapmak istemiyorum. Şubat ayında bir ajansta işe girdim 6 ay çalıştım ne maaş alabildim düzgün ne de sigortamı yaptılar, hala 6bin ₺ alacağım var. Her zamanki gibi kullanıldım. Bir işe girmekten korkuyorum bu sebeplerden dolayı.
Artık ne yapacağımı bilmiyorum. Tüm hayallerimden vazgeçtim, geceleri nasıl para kazanabilirim diye düşünmekten, uyuyamamaktan yoruldum.
Bugüne kadar çevremdeki insanlara hep başarılı gözüktüm ama arkaplanda hiçbir şey düzgün gitmedi, sürekli log dosyası şişirdim.
Sizce ne yapmalıyım?
Devlette işe girmeyi planlıyorum ancak nereye, nasıl girebilirim bir fikrim yok. Polislik vs düşündüm ama hastalığımdan dolayı onada girebileceğimi sanmıyorum. Ne yapmalıyım?
Eminim benim gibi bu tarz sıkıntı yaşayan veya yaşamış olan çok kişi vardır.
Bir abi, bir kardeş veya bir dost olarak siz ne önerirsiniz?