Herkese merhaba, sormak istediğim soru muhtemelen çoğumuzun aklını kurcalayan bir soru. Belki ''%100 bunu yapmalısınız'' şeklinde verilecek bir cevabı yoktur ama yine de bu işlerle yıllardır uğraşıp birkaç kelamla olsa bile bize yol gösterebilecek büyüklerimiz vardır diye umut ediyorum.
Örneğin ingilizce bir niche website açacağız. Oturduk keyword toollarından kelimemizi bulduk. Yine birkaç farklı tooldan oluşturabileceğimiz makale başlıklarını analiz ettik ve elimizde örneğin 30-40 adet başlık oldu. Sonra bu başlıklarda kaliteli içerik olsun dedik, forumdan bir arkadaşımızla anlaştık. Bazı önemli başlıkları belirledik ve bu başlıklarda uzun ve kaliteli makaleler ekledik. Sitemizde 30 adet güzel ve kaliteli içerik var diyelim. Siteyi yine forumdan işin ehli bir arkadaşa emanet ederek gerek on-page seo, gerek diğer site içi optimizasyonlarını da sağladık.
Buraya kadar hepimizin az çok izleyeceği tahmin edeceği bir yolla geldik.
Peki bundan sonrası? - İlk sorum, cevabını en merak ettiğim soru. Keyword toollarından X bir kelime bulduk. Bu kelime için örneğin 3 $ tık başına gelir gibi bir ortalama gördük kullandığımız toollarda. Biz siteyi açtıktan sonra, tık başı yaklaşık 3 $ almak için ne yapmalıyız? Soru saçma gelebilir ama, daha önce sonu gelmeyen-bitmeyen farklı projelerim oldu (Hepimiz gibi
). Bu projelerde keyword toollarında yazan rakam 5-10 dolarken, benim Amerikadan aldığım tıklamanın verdiği max 2-3 TL dolaylarında oldu hep. Bu TBM'yi keyword toollarında yazan rakamlara nasıl çekebiliriz, ne gibi çalışmalar yürütmeliyiz?
Sosyal medya hesapları açılır evet ama niche konularda sosyal medya hesapları nasıl yürütülmeliyiz? Sosyal medyada takipçi kitlemizi arttırmak için reklam vermek dışında ne gibi çalışmalar yapmalıyız? Facebook-Twitter-Instagram-Reddit-Pinterest dışında hangi mecralara ağırlık vermeliyiz? Google'da sıralama yükselmek için kaliteli içerik, sayfa içi seo ve backlink hariç neler yapabiliriz? Makale girişleri düzenli devam ederken yapmamız gereken ek çalışmalar nelerdir? Backlink ne zaman veya neye göre alacağımıza nasıl karar vermeliyiz?
Bunlar benim ilk aklıma gelenlerdi. Eminim sizlerinde aklında birçok soru vardır. Bu konuyu bu şekilde bir soru cevap için kullanmak hepimiz için çok faydalı olur düşüncesindeyim. Vaktini ayırıp cevap veren herkese şimdiden çok teşekkür ederim.