Php encrypt decrypt şeklinde aratırsanız pek çok kaynak ve hazır fonksiyonları bulabilirsiniz. Şifreleme anahtarı sizin tarafınızdan belirlenen fonksiyonları tercih etmenizi öneririm. Seçtiğiniz fonksiyonları ekledikten sonra yapmanız gereken sadece şifrelenmesini istediğiniz verileri, çözülmesini istediğiniz verileri fonksiyona sokmaktır. Basit olarak mantığını aşağıda örnekle anlatayım. Tabiki aşağıdaki örnek çalışmayacaktır sadece yapısını anlamanız için örnek olarak yazıyorum. Projenize göre ve şifrelenmesi istediğiniz verinin önemine göre şifreleme yöntemi seçimi önemli. Pek çok şifreleme yöntemi ve bunların içindede geliştirilmiş durumda olanları bulunmakta. Kendi ihtiyacınıza ve projenize göre bunlar arasından seçim yapmak size kalmıştır. Anahtarlı, anahtarsız, tek yönlü şifreleme, karakter sayısı, verinin şifrelenmesi için kullanılan fonksiyon sayısı, algoritması, her zaman farklı çıktı veren şifreleme yöntemleri gibi vb. şeyleri dikkate alarak seçim yapmanızı öneririm.
Güncelleme: Eklemeyi unuttuğum bir noktada şifrelenmesini istediğiniz veri kullanıcılara link yapısında görünecek olması bana göre bir eksidir. Bu yüzden daha sonra sıkıntı yaşamamanız adına bu konu üzerine biraz daha vakit ayırmanızı öneriririm. Yani internetten ilk bulduğunuz fonksiyonu alıp kullanın demek değildir amacım. Sonuç olarak bir para akışı olacak öyle anlıyorum link yapısından. Dolayısıyla şifrelemeye biraz daha zaman harcamanız ve gerçekten deneyerek içinize sinen şifrelemeyi kullanmanız önemlidir ki kafanızda soru işareti kalmasın.
Güncelleme 2: String, integer veya başka bir değişken türü şifrelemeleri birbirinden farklı olabiliyor. Seçim yaparken bunada dikkat etmenizi tavsiye ederim. En az 2 farklı şifreleme hatta 3 farklı şifreleme kullanmanız işleri daha karmaşık hale getirecektir. Karmaşıklığı çözebilen tek kişi siz olmalısınız. Şifrelemeninde olayı budur zaten. Ne kadar karmaşık olursa o kadar iyidir, dozunu kaçırmadığımız sürece.
sifreleme.php
function encrypt($veri){
// Fonksiyona gönderilen verinin şifreleme işlemleri
return $veri;
}
function decrypt($veri){
// Fonksiyona gönderilen verinin çözülme işlemleri
return $veri;
} include('sifreleme.php');
$sifrelenmis= encrypt("bu veri şifrelenecek.");
$cozulmus = decrypt($_GET['asd']);