Makalex adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sizinle sohbet etmek keyifli Google bunu anlatmak istediğini nereden anladınız peki? Bahsettiğiniz örneklerden Kafalar, Enes baturu sıkı takip ediyorsunuz gibi Bu kanalları bende takip ediyorum. Şöyle bir tabir vardır. Eski adsense hesapları, yeni hesaplara göre banlanma riski daha azdır denilir. Aslında yeni hesap eski hesap diye bir şey yoktur. Burada bilinmesi gereken bir şey var ki, x bir sitesine sahipsiniz ve aylık reklamlarınız doğal yollardan 500 bin görüntülenme alıyor. İşte 500 bin görüntülenme de 1000 adet geçersiz tıklama da google partnerine banlanma sorunu yaratmıyor. Çünkü biliyor ki meyve veren ağaç taşlanır 2 aylık siteniz şuan meyve veriyor mu? Örneğin şuan günlük hitiniz 3k üzeri olmalı ki, belirttiğiniz sayıda saldırı gelebilsin. Bu size belki şaşırtıcı gelebilir ancak google maalesef gelen saldırının da doğal olmasını istiyor Yani günlük 200-1k arası hit alan bir siteye, yapılan 250 iplik bir saldırı normal bir durum değil. Sizin hitinizi bilmiyorum ama google da adsense bölümü tamamen parametrelere bağlı diyebilirim Umarım en kısa sürede adsense hesabınız tekrar aktif olur. Anlaytcis üzerinden saldırı aldığını iplerin sitenize erişimini kapatmanızı, aldığınız saldırıları google ile paylaşmanızı tavsiye ederim.
Aynen o ipleri bildirdim google'a. Geçen gün ekşi sözlükte sitemin konusu açılmış bende bunu facebookta bir webmaster grubunda paylaştım sitemi orada takip eden kişi sayısı çok fazla. Bir kaç kişi ekşiye para vermişsiniz başlık açtırmak için gibi yorumlarda bulundu. Bir taneside blog siteleri öldü artık boşuna uğraşmayın tarzı bir yorum yaptı. Bende siteyi açma amacımı daha önce zaten youtube üzerinden güzel bir gelir elde ettiğimi vs. hepsini tek tek anlattım. En son 2 güne görürsün adsense kapanır dedi ve kapandı. Yani şimdi suçlamak çok istemem emin olmadan ama şüphelendiğim tek kişi o arkadaş.

Enes baturu kafaları takip etmiyorum bu arada enesin youtuberların düşüşü diye bi videosu var onu izledim sadece kafalarında enesin arabasını boyama videosunu izledim onun dışındakiler sosyal medyada gördüklerim işte yok amcasına küfür etti bilmemneye bilmem ne yaptı gibi. Google bu tarz içerikleri resmen destekliyor. Kimsenin para kazanmasında gözüm yok hatta daha çok kazansınlar enesin parodi videosundaki reklama tıkladım. Çoğu blog sitesinde de içeriği beğenirsem reklamlara tıklarım. Barış özcan - Ruhi çenet gibi kanalların daha az kazanması beni rahatsız eden kısım veya çoğu insanın açtığı bilgi içerikli sitelerin tutmaması. Onedio'dan örnek verirsek günde 100 paylaşım varsa 90 ı cinsel içerikli ama Buzzfeed ile ortak olduğu için kimse ses çıkarmıyor daha kötüsü bizim insanlarımız bu tarz içerikleri çok seviyor.