nirata adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tabikide bende bir reklam verenim e-ticaret sitesi yönetiyorum asıl çalıştığım işte. Suistimal edilmesini istemem ama bu sitenin asıl askıya alınma sebebi dün yediğim saldırı. Aynı anda 250 kişi reklama tıklamış çünkü. Şimdi burada Google'ın yapması gereken bence reklamı tıklayan ip'nin tüm tıklamalarını iptal etmek ki bunu yapıyor. Reklam yayınlayan kişinin burada bir suçu yok sonuçta. Sitem Türkiye'de ve Türkçe saldırı Amerika üzerinden geliyor hatta Google LLC üzerinden geliyor. Bunu Google'a belirtmeme rağmen 30 gün askıya alınmış sizin suçunuz olmasada açamayız gibi bir şey söyledi

Burada Google'ın anlatmak istediği bence şu, bilgi temalı içerik girmeyin sizi yükseltmeyiz. Gidin sopayla birbirinizi kovalayın bunu çekin. Oyun oynarken duvara kafa atın bunu yayınlayın. İşte amcanızı kışkırtın küfür edin biz size bakarız tarzı içerikleri daha çok seviyor bence. Yoksa o kanalların ben spam tıklama almadığına hiçbir şekilde inanmıyorum hatta denemesi bedava buradan 10 kişi girelim 3 gün boyunca spam tıklama yapalım bakalım adsense kapatacakmı bu kanalları.
Sizinle sohbet etmek keyifli Google bunu anlatmak istediğini nereden anladınız peki? Bahsettiğiniz örneklerden Kafalar, Enes baturu sıkı takip ediyorsunuz gibi Bu kanalları bende takip ediyorum. Şöyle bir tabir vardır. Eski adsense hesapları, yeni hesaplara göre banlanma riski daha azdır denilir. Aslında yeni hesap eski hesap diye bir şey yoktur. Burada bilinmesi gereken bir şey var ki, x bir sitesine sahipsiniz ve aylık reklamlarınız doğal yollardan 500 bin görüntülenme alıyor. İşte 500 bin görüntülenme de 1000 adet geçersiz tıklama da google partnerine banlanma sorunu yaratmıyor. Çünkü biliyor ki meyve veren ağaç taşlanır 2 aylık siteniz şuan meyve veriyor mu? Örneğin şuan günlük hitiniz 3k üzeri olmalı ki, belirttiğiniz sayıda saldırı gelebilsin. Bu size belki şaşırtıcı gelebilir ancak google maalesef gelen saldırının da doğal olmasını istiyor Yani günlük 200-1k arası hit alan bir siteye, yapılan 250 iplik bir saldırı normal bir durum değil. Sizin hitinizi bilmiyorum ama google da adsense bölümü tamamen parametrelere bağlı diyebilirim Umarım en kısa sürede adsense hesabınız tekrar aktif olur. Anlaytcis üzerinden saldırı aldığını iplerin sitenize erişimini kapatmanızı, aldığınız saldırıları google ile paylaşmanızı tavsiye ederim.