adsense kullanmamın tek sebebi sitenin büyümesini sponsorluk alacağım firmalara göstermekti aslında benim için çok büyük bir kayıp değil ama bu kadar katı kuralların olması gerçekten saçma
Üstte bir arkadaş demiş mesela milyar dolarlık şirket diye eğer milyar dolarlık şirketsen burada direk kullanıcıyı engellemek yerine geçersiz tıklamanın parasını vermezsin olur biter. Birde dün saldırı yemişim Amerika üzerinden 3 farklı ip'den 250 kişi civarı bir giriş olmuş siteye şimdi burada benim yapabileceğim hiçbirşey yok sonuç olarak bir blog sitesi fortigate tarzı korumaları kuracak bir bütçe insanların %90'ında yoktur zaten.
Bu konuyu okuyan arkadaşlarada tavsiyem olsun adsense e güvenip bu işe girmeyin youtubeda kışkırtma falan çekin google o tarz içerikleri seviyor.
Google reklam alanında bildiğiniz üzere sektörün başını çekiyor. Eğer bugün bu konumdaysa, bence katı olmasına borçlu. Reklam verenler bu yüzden Google tercih ediyorlar. Google sizden partner süreniz boyunca dürüst olmanızı ve politikaları ihlal etmemeniz gerektiğini, böyle bir durumda sizinle çalışmak istemeyeceğini zaten belirtiyor. Burada google size gelip, bizimle çalışır mısın teklifi yapmıyor

Siz gidiyorsunuz ve sizinle partner olmak istiyorum diyorsunuz ve başvuru yapıyorsunuz. Başvuru yapılan her yerde esas olan başvurulan kişi ya da işletmelerin kuralları prosedürleri geçmekte. Google zaten başvuru esnasında prosedürleri tamamen okumanızı ve onaylamanızı talep ediyor. Yaşadığınız olayı örneklendirecek olursak, bir manava gittiniz ve manav sahibinden 2 kg domates rica ettiniz. O esnada başka ürünlere göz gezdirirken manav sahibi poşete ilk önce çürük domatesleri ve daha sonra iyi domatesleri koydu. Eve geldiniz ve baktınız ki, poşete ilk koyulan domatesler çürük ve tüketilmeyecek haldeler

Sizin siniriniz bozulmaz mıydı? Bir daha o manavı tercih eder miydiniz? Aslında yaşadığınız olaya sadece kendi gözünüzden değil de Google ve reklam verenler gözünden de bakmanızı rica ediyorum.