SySTeMTeaM adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Var hocam var, maalesef ki öğrenmenin yaşı var ben şahidim., en azından benim için.
18 yaşında elime delphi 5 kitabını aldığımda keşke bırakmasaydım diye yıllarca söylendim kendime.Php dökümanları öylece hdd de yer kapladı.İngilizce eğitim setleri hep 1. videoda kaldı.
Aradan 15 yıl geçti hala bilgisayarımda lazarus programı var bakıp bakıp keşke diyorum.
Peki bu kadar istiyorsunda neden öğrenmiyorsun diye düşünüyorsanız, 18 yaşındaki öğrenme hızımın yarısı bile yok şuan öğrendiklerimi aklımda tutamıyorum bile,yaş herşey demekmiş yada ben hafiften parkinsona kayıyorum.
Neyse umudunuzu kırmak gibi olmasın ama 15-18 yaş grubundakilerin öğrenme süresini x2 x3 olarak kabul ediyorsanız başlayın yani en azından benim için öyle.Şahsen bir c# , php-html-jquery bilmek isterdim ama benden geçti artık çocuklarıma düşünüyorum 13-15 yaşlarında göndericem en iyi kurslara.
Hocam ben 18-20 yaşlarımda mirc codingle uğraşıyordum. Birkaç arkadaşımla birlikte yüzük scripti yaptık, irce giren biriyseniz bilirsiniz belki. Serverini filan açtık, günde 1.000 download olan bir programdı. Online kullanıcısı 5bine yaklaşıyordu, tabi o zamanlar bunu paraya dökemedik pek. İnternetten para kazanma diye birşey yoktu. Adsense vs. hep sonra çıkan şeyler. Mirc ile birşey olmayağını anlayıp tamamen webe döndüm. Ama ben genelde kod yazma değilde proje oluşturma hayalim vardı. Diyordum 2-3 coderle anlaşırım büyük siteler yaparım filan. Kod yazma işi bana hep meşakatli bir iş olarak gelmiştir. O dönem internetin yeni parlaıdğı dönemdi, zengin olabilirdim ama knight online isimli bir oyun yüzünden 5-6 sene ara verdim gibi birşey oldu. Sonrasında zaten yaş ilerledikçe üşengeçlik başladı ve şu an 36 yaşımdayım. Dediğiniz gibi bu saatten sonra yapamıcam gibi, ama en azından İngilizceyi sökmem lazım artık. Günde 1 saat ona bakıyorum. Belki ingilizceyi sökersem birkaç tane de php videosuna bakarım. Buraya yazılan mesajlar bu işin ciddi yapılmadığı takdirde sonuca ulaşamayağını gösteriyor.

tknlg adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu mesajınız üzerine bir kaç ekleme yapmak isterim.

Bende ingilizcemi geliştirmeye uğraşıyorum ve normalde de soran herkese tavsiye ederim bunu. Ancak kendi projesini geliştirmek için programlama öğrenecek birine ingilizce o kadarda elzem bir konu değil. Günümüzde ihtiyaç duyacağın her bilgiyi Türkçe bulabiliyorsun. Dolayısı ile ingilizce bir ön koşul değil.

Youtube videoları ile udemy kursları arasında önemli farklar mevcut. Udemy kursuları hazırlayanlara eğitmen sorumluluğu yükler, kaliteli bir anlatım, detaylı örnekler vs içerikleri "eğitim" için daha uygundur. Youtube içinde tam tersi bir kısım youtuber kafasında sadece artistlik olsun diye yayınlanmış videolar mevcut.

Hızlı bir başlangıç için youtube iyidir. Ben öğrenirken 5-6 farklı kişinin videolarını hepsi başlangıç seviyesinde olmasına rağmen tekrar tekrar izlemiştim. Toplamda 20-30 saatlik videolarla dizi, döngü vs temel tüm konuları öğrenebilmiştim. Tabi o dönemde udemy yoktu mecburduk youtube videolarına. Bu konuda da elindeki kaynakları baştan sona bitirip diğerine geçmen değil, adım adım tüm kaynaklarda birlikte ilerlemeni tavsiye ederim.

Aklındaki proje için 2-3 yıl uğraşmaya değer mi bilemem ancak sadece kendi projeni geliştirmek için fazla büyük bir zahmet gibi geldi bana.
Aynen hocam bende böyle düşünüyorum. Bu işin ticaretini yapmaacağım için sadece giriş seviyesinde öğrensem yeterli gibi.
Şimdilik ingilizce videoları izleyip, sonrasında php videolara bakarım. Belki ilerde projemi yaparsam 1-2 yazılımcı alırım, ufak bir iş yeri filan, en azından derdimi anlatırım. Şu şöyle, bu böyle olacak diye.
Çünkü iş bilmeyen yazılımcı alırsam bana zaman ve maliyet açısından çok fazla zararı olacak. Az da olsa php konusunda biraz bilgi şart.