Uzun yıllar boyunca wordpress kulandım, fakat yazılımcı olduğum için şuan kendi yazdığım scriptimi kullanıyorum, (cache'siz hızı) wordpress'in net 4-5 katı.
Wordpress dünya genelinde kullanılan bir script olduğu için çok fazla kod kalabalığı, güvenlik sistemleri içermek zorunda, içerdiği php dosyalarının kilobyte boyutu çok yüksek bu durum wordpress'i yavaşlatıyor evet. Fakat cache, gzip, nginx vb. hız çalışmaları ile hızlandırılabilir, özel yazılım scriptin yeri ayrı evet ama wordpress'te hızlandırma çalışmaları ile ona yakın bir performans gösteriyor.
Wordpress ile zamanında günlük 1 milyon'a yakın tekil hit gördüğüm oldu, hiçbir sıkıntı yaşamadım türlü hızlandırma çalışmaları uygulanabilir, iş scriptte değil daha çok sende bitiyor.
.