digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hala kendine bahaneler bulmaya, başarısızlığını açıklamaya çalışıyorsun.
Okul müfredatındaki tüm konular orta zekalı herkesin anlayabileceği düzeydedir.
Başarısız oluyorsan ders çalışmıyorsun demektir.
Kendini çok özel, çok farklı zannediyor olabilirsin, ama böyle olmadığını zaman geçtikçe öğreneceksin.
Sadece para kazanmanın tadını almış bir öğrencisin ve dersler seni cezbetmiyor.
O yüzden para kazandıracak işlerle ilgileniyorsun ve derslerini boşluyorsun.
Ailen de senin kazandığın paradan önce okulunu başarıyla tamamlamanı bekliyorlar haklı olarak.
Bu söylediklerim internet yokken de var olan çatışmalardı, para kazanmanın tadını alan öğrencilerin okula olan ilgileri azalır.
Kendini kandırmayı bırak, aileni de kandırmaya çalışma.
Hergün internette, mobilde geçirdiğin zamanın üçte birini derslerine harcasan herhangi bir dersten problem yaşayacağını düşünmüyorum.
Kendimi neden özel veya farklı hissedeyim? Yazdığım metni tam okuduysan sorun dersler değil ailemin yaptığı baskı. Dersler beni cezbetmiyor değil sayısal derslerim için sadece odaklanamıyorum o yüzden aklıma bir şey girmiyor. Para kazanmak bence iyi ama bil ki aylık kazandığım para 300 TL'yi geçmiyor. Ailem her zaman önceliğimdir ancak baskılarını azaltmaları için durumumu izah etmem gerek. "para kazanmanın tadını alan öğrencilerin okula olan ilgileri azalır." bu yorumu kendin için kullanman güzel demek ki sen öyleymişsin, ben değil "Kendini kandırmayı bırak, aileni de kandırmaya çalışma." hergün benle aynı evde yaşıyorsun demek ki ? Bu ders konusu için şöyle özet geçeyim: Yeri geldi ailem ders çalıştırdı, yeri geldi öğretmen tuttular, yeri geldi dershaneye gönderdiler. Bunlar üzerine yapamam algı problemimin olmasıdır. İnsan sevmediği şeyi yapmaz, zorunda da değil.