magicphp adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Komik olması/olmaması veya suçlu olup olmamaları bir yana eğer gerçekten bahsettiğiniz gibi bir durumsa neden televizyondaki mafyatik saçma sapan diziler de kapatılmıyor. Demek ki amaç bu değil. Farklı bir şey ne olduğu hakkında sadece yorumda bulunabilirim ama amacın bu olmadığını kesinlikle söyleyebilirim.

Bu durumu Ezhel meselesine benzetiyorum. Ezhel önce uyuşturucudan göz altına alındı - neden bir sürü tv dizisi vs. dururken hiç tanınmayan salak saçma rap yapan biri - Ve daha sonra serbest bırakıldığında Ezhel'in popülerliği arttı ve dolayısıyla "otuma dokunma" gibi uyuşturucuyu meşrulaştıran söylemler de Ezhel ile beraber popülerleşti, meşruluk kazandı. Bunun kasıtlı yapıldığını düşünüyorum.

Tabi bu Deep Turkish Web için nasıl işleyecek bir fikrim yok.
Televizyon kitlesinin yaşı youtube kitlesi kadar düşük değil, ama televizyonda çıkan tüm, ama tüm, söz möz gibi sözde vatanseverlik aşılayan diziler dahil hepsine karşıyım. Hepsi birer elin altından çıkmış, sanki kopyala yapıştır yapılıp kategorisi değiştirilmiş yapımlar gözümde. Özgünlük:0, İnsana kattıkları şeyler:0, dediğim gibi özenti bir millet olmak bizi kötü yapan bir şey. Yabancı dizilere bakın, evet onlarda da saçma sapan olanlar var ama kaliteli yapımlarda bilim, sanat bilmem bişeyler anlatılıyor, örneğin ben doctor who izliyorum, diziyi izlerken uyuşup helelehülüeğeğe yapmıyorsunuz, özenseniz bile gidip uzay-zaman araştırıyorsunuz, bilim öğreniyorsunuz, aklıma geldikçe sinirleniyorum şu bizim televizyondaki aşk meşk tarzı dizilerin hala nasıl ayakta durduğunu düşündükçe. Halbüki rtük durmadan ceza da veriyor ama bunların para babaları okkalı demekki.