caylakgirisimci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok yanlış düşünüyorsunuz, bilmiyorum hiç sokaklara bakıyormusunuz yada youtube yorumlarına bakıyormusunuz ama 10-15 yaşında ufacık çocuklar hiç tanımadıkları, görmedikleri duymadıkları bu insanları tapar derecede seviyor, örnek alıyor, bağlanıyorlar.
Bir çocuğun 10 yaşında böyle insanları rol model edinmesi kadar tehlikeli bir şey yok, bu enes için de geçerli bunlar içinde yada diğer youtuber'lar için de. Eskiden çocuklar; polisleri, bilim adamlarını, süperkahramanları örnek alırdı, şimdi youtuber denen, videoları küfür ve saçma şeylerle dolu olan insanları örnek alıyor, ve onları gözlerinde büyütüyorlar.
Enes batura annesini teklif eden insanlar birer mizah değildi, gerçekten bunu yazan küçük çocuklar vardı. Yada hiç tanımadıkları kişiler için birbirlerine anne bacı söven 'benim izlediğim daha iyi' diye birbiriyle kavga eden çocuklar birer dizi senaryosu değil.
Ülkenin geleceği düzeltilmek isteniyorsa, orkun, enes gibi kişilerin daha fazla gözetilmesi gerekiyor. Zamanında ohadiyorum'dan şişe patlatma deneyini görüp okulda yapıp yaralanan çocuk haberleri de cabası.
Özenti ülkeyiz, o kadar.

Cezası neyse çeksin, cezası yoksa salınsın. Ek olarak, şahsi görüşüm zerre komik değildiler.
Komik olması/olmaması veya suçlu olup olmamaları bir yana eğer gerçekten bahsettiğiniz gibi bir durumsa neden televizyondaki mafyatik saçma sapan diziler de kapatılmıyor. Demek ki amaç bu değil. Farklı bir şey ne olduğu hakkında sadece yorumda bulunabilirim ama amacın bu olmadığını kesinlikle söyleyebilirim.

Bu durumu Ezhel meselesine benzetiyorum. Ezhel önce uyuşturucudan göz altına alındı - neden bir sürü tv dizisi vs. dururken hiç tanınmayan salak saçma rap yapan biri - Ve daha sonra serbest bırakıldığında Ezhel'in popülerliği arttı ve dolayısıyla "otuma dokunma" gibi uyuşturucuyu meşrulaştıran söylemler de Ezhel ile beraber popülerleşti, meşruluk kazandı. Bunun kasıtlı yapıldığını düşünüyorum.

Tabi bu Deep Turkish Web için nasıl işleyecek bir fikrim yok.