dll adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Verdiğiniz örneklerle işin mantığını çok güzel anlattınız.
Ben şuna karar verdim hocam, şu an ingilizcemi biraz geliştirip daha sonra öncelikle html kavramını anlayıp php css mysql e geçmeyi düşünüyorum.
Youtube de de çok güzel kurslar var. Aslında benim yapacağım bir projem var, bu projeyi birilerine verip rezil etmek istemiyorum. Kendim yapabilir miyim bilmiyorum. Sırf bu yüzden php öğrenmek istiyorum.
Yani php öğrenip bir işe girmek ya da başkalarına script yazmak için değil. Kendi sitemi geliştirmek için. Bunun için 2-3 yıl uğraşmaya değer mi bilemiyorum.
İngilizcenizi geliştirmeniz sadece bu alanda değil çeşitli alanlarda size katkı sağlar.

Alıntı
- bu projeyi birilerine verip rezil etmek istemiyorum.

Bu cümlenizi biraz ilginç buldum; tek taraflı bakmışsınız. Kendiniz bu işi yaptığınızda onlarca açık olacak. Trafik aldığınızda yaptığınız hatalar kaynaklı performans sorunu yaşayacaksınız. Sorun yaşadığınızda anlık müdahale edemezseniz trafik ve itibar yanı sıra para kaybedeceksiniz.

Yazılım konusunda ticari bir beklentiniz yoksa boşuna zaman kaybetmeyin. İyi olduğunuz işi yapmaya devam ederek daha fazla gelire dönüştürün; bu geliri projenize harcayın. Forumda projenizi hayata geçirebilecek yüzlerce üst düzey bu işe hayatını vermiş geliştirici var. İnsanlara güvenmeyi deneyin; birisine iş vermeden önce profilinden son çalıştığı insanlara mesaj atıp iş ahlakını ve olumsuz yönlerini sorgulayın. Verdiği rakamı sorgulayın; 1 ay sürecek işe 1000 lira teklif veren insanlardan kaçınmaya çalışın. Asgari ücret 1500 lirayken ek olarak yol, yemek ve sigorta ücreti de almadan bu adam neden daha ucuza iş yapsın?

"Terzi kendi söküğünü dikemez" bu atasözü yazılım içinde geçerli