vBulletin 3x sürümünden sonra ileri gidemedi çok fazla. 4x ve 5x sürümlerinde ahım şahım bir değişim yok tasarım dışında ki bana göre çok kötü ve saçma bir tasarım. Responsive ve kullanışlı bir tema ile vb3 kullanılacaksa , diğer forum scriptlerine bakmam bile.
Xenforo ilk çıktığı dönemde güzel bir yükseliş yaşadı ama özellikle xf2 sürümüyle birlikte hem barındırma açısından problemler başladı , hemde eklenti geliştirmeleri azaldı gibi. Ayrıca paylaşımlı hostlarda barınma problemi var. Bir takım düzenlemeler ile çalıştırılabiliyor ama bazı fonksiyonlar hostların çoğunda kapalı olduğu için illaki forumun bir yerine aksaklık çıkartıyor. Eğer çok geniş kitleye hitap edecek bir forum değilse , hitaptan çok o hitap ettiği kitleden güzel hit ve kazanç sağlanamıcaksa sunucu masrafı yapılmaya değmez.
IPBoard ise çıktığı günden beri hep profesyonel görünüme sahipti. Hem yapısal olarak , hemde yönetim panelinin rahatlığı olarak daha kullanışlı ve düzenli gözüküyor. Ayrıca seo'da diğer forum scriptlerinden her zaman bir adım önde bence.