peki diyelim gerçeği 20 bin lira civarı ise kadın aldattığı için arkadaş bunu ödemek istemiyor. ki şuan ödeyecek durumu da yok.
bir de onu boşayan avukat korkutmuş demişki bu iş sana 50 60 bine malolur o parayı bir şekilde senden alırlar biz de nafaka davası açalım demiş. bu mantıklı mı sizce? demezler mi vaktinde neden açmadın diye?
Aldatması önemsiz. Hediyelerin iadesinde ayrılma nedeninin önemi yok. 20 binse 20 bin öder. burda önemli olan kaç yılında ne kadar takı takıldı. şimdi diyelim altın arttı aynen iade yapabilir mi şahıs? durunu yoksa mahkeme kararı verir, ödeyemezse hacze gidilir daha sonra takside bölme vs. yapılabilir.
50-60 a patlayabilir işte takının değeri önemli. şuanki altın kuru ile artmış olabilir. avukatın abarttığını düşünüyorum. sonuçta nafaka davasıda açsa kendi cebinide düşünüyor.
ortak karar ile satıp harcandıysa bu para ile ne yapıldığı önemli. aile giderlerine vs. harcandığını kanıtlarsanız sorun olmaz. ama mesela adam gidip araba almıştır, kadın ben istemiyordum almasını derse veya zorla sattırdı derse mahkeme kadını haklı bulacaktır. bu durumda şahit veya kanıt bulmalısınız.
kadın deliye yakın demişsiniz, bunu sunabilirsiniz mahkemeye. pskiyatrik muaynesini isteyebilirsiniz.