Merhabalar.
Açıkçası ben seo dan çok anlamıyorum. Ancak site hızının google da etkisini biliyorum. Kendi projem (angular ile yazdım) de baya sıkıntı çekmiştim. Özellikle angular vue ve react gibi siteler prerender kullanıyor. Çünkü her ne kadar google javascriptleri çalıştırsa da belli yere kadar çalıştırabiliyor. Ve meta taglarınız bozuk görünebiliyor. Seo da yerlere iniyor haliyle. Siteniz google da bu şekilde görünebiliyor:
İşte bu yüzden prerender servisleri var. Bu tarz servisler neler yapıyor
Google facebook gibi crawler dan istek geldiği zaman bu servise yönleniyor. Bu servis sizin sitenizi alıp arka planda çalıştırarak dönen htmli google a gönderiyor.
Benim yazdığım servis de temelde bu işlemi yapıyor. Bir farkla
Gelen isteği eğer kayıtlı değilse chrome (sunucuda headless chrome) ile çalıştırıyorum ve google a gönderiyorum. Ardından siteyi db ye kaydediyorum. 2. defa istek gelirse doğrudan db den çekip gönderiyorum. Yani sitenizin tekrar tekrar render alınmasına gerek yok. Kısacası tekrar tekrar php çalıştırıp tekrar tekrar mysql den veri çekip google a göstermek yerine bu şekilde google sizin sitenizi daha hızlı bulacak. Bu özellikle sitenizin hızlı görünmesini sağlıyor. Böylece google da daha üst seviyelere çıkabilirsiniz.
Bu arada örnekler için
http://sefasaiddeniz.com/blog/Render...silastirmalari
adresine bakabilirsiniz.
Tabi şuan için beta testine katılacak katılımcı ihtiyacım var. Kurulumları göstereceğim. Maksadımız test edip geliştirmek daha sonra da r10 için ücretsiz kullanıma sunmak.
Beta testine katılmak isteyenler buraya yazabilir mi? Bir de katılacka olduğunuz web stie adresi + website ne ile yapıldı yazmanızı istiyorum.