Öncelikle selamlar, yalnız değilsin. Ben geçtiğimiz aylarda bir kurs satın aldım ve adım adım ilerliyorum. 28 yaşındayım ve bu işe başlamadan önce "Acaba geç mi kaldım" diyordum ama öğrenmenin verdiği keyif sayesinde bütün olumsuzlukları, negatif düşünceleri bir kenara bıraktım. Kısacası öğrenmek istiyorsan öğrenirsin. Benim sana tavsiyem ilk aşamada para kazanma odaklı düşünmeden öğrenmeye çalış.

Öğrenmenin yaşı dedikleri gibi yok, istiyorsan olur. Bu bahsettiğin siteleri yapmak için HTML+PDO+CSS+PHP elbette yeterli değil ancak ham maddelerdir. Özellikle HTML'i iyi öğrenmeni tavsiye ederim. Bir yerden başlaman gerekiyor ve bir dili öğrenirsen (PHP) diğer dillerin temelini rahatlıkla anlarsın.

İnsanlar bir şeyler öğrenince mutlu oluyor umarım sen de öğrenirken mutlu olursun ve hevesini hiç kaybetmezsin.

Sorularına sırasıyla cevap veriyorum;

1- PHP ve İngilizce aynı şey değil böyle bir kıyas yapılamaz ancak hiçbir şey kolay değildir bence, hele ki öğrenmek istiyorsan. Mevzuya kolay mı, zor mu diye bakarsan öğrenme aşamasında sıkıntılar yaşarsın. Sürekli tekrar et.
2- O kadar kodu ezberleyemezsin ancak el alışkanlık kazanacak bir süre sonra kendiliğinden yazıyor olacaksın ve bu alışkanlığı kazanman içinde sık sık kod yazman lazım, izlediğin dersleri tekrar et.
3- İstersen kendin kodlarsın istersen açık kaynaklardan faydalanırsın, PHP'nin en güzel yanı da bu zaten.
4- Öğrenmen şart, daha önce de söylediğim gibi bilmediğin bir şeyi öğrenmek hiçbir zaman kolay olmadı.
5- Benim satın almış olduğum bir Udemy kursu var, işe yarıyor.

Başarılar

dll adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba değerli dostlar. 20 yıldır bilgisayar alemindeyim, daha önceleri mirc scripting üzerine bazı tecrüblerim oldum. Sonrasında Vbulletin ve wordpress kullanımlarında tecrübelendim. Ama hiçbir zaman oturup sıfırdan kod yazmadım.
Editleme vs. yapabiliyorum az çok, css eklemeler yapıp sitenin görünümünü değişebiliyor, bazı özellikler vs. katabiliyorum.

Ama ben sıfırdan bir web sitesi yazmak istiyorum.
Örnek veriyorum "sinemalar . com" gibi bir sistemi ya da mackolik gibi bir siteyi tek başıma yapabilir miyim? Böyle basit blog scriptlerinden bahsetmiyorum.
1-2 yılımı da alsa günlük 2-3 saat çalışma ile böyle bir sistem geliştirebileceksem php+html+css öğrenmek isterim. (bunlar yeterli mi bilmiyorum)

Uzman arkadaşlara bikaç sorum var.
- Php öğrenmek İngilizce öğrenmek kadar zor mu?
- Php öğrenmek için ezber şart mı? Yüzlerce kodu ezberlememiz gerekecek mi? (unutkanım)
- Php dosyalarında binlerce satır var, bunları bir yerlerden kopyalıyor muyuz, kendimiz mi yazıyoruz? (üşengeçlik)
- Php dışında html, css ve mysql öğrenmek zor mu? Bu dilleri ne kadar öğrenmemiz lazım? Ya da başka bir dil Java vs. gerekiyor mu?
- Udemy kursları işe yarar mı?