Son zamanlarda en iyi birçok domaini Huge Domains'in kaptığının farkındasınızdır. Düşen domainleri takip ettiğim (isim paylaşmıyorum doğal olarak) bazı yabancı sitelerde favori-işaretleme bölümleri hizmetteydi ve tabi bizler için kolaylık oluyordu tek tek bir yere yazıp takip etmektense...

Bu sitelerin bu favorilerimizi/işaretlediğimiz domainlerin bilgisini paylaştığını , düşünüyorum. Bununla ilgili özellikle birkaç aydır denemeler yapıyorum.İşaretlediğim domainlerin 10 tanesinden en az 7-8i Huge Domains'e gidiyor. Burada standart listelenen Türkçe düşen domainlerden bahsetmiyorum, farklı kombinasyonlar deneyip bulduklarımızdan bahsediyorum, bilen anlıyordur zaten.

Ama site üzerinden işaretlemeyip artık kağıt kalemle liste tutup takip etmeye başladığımdan beri yakalama oranım arttı.

Lakin... Sizlerin işaretledikleri Türkçe domainler dışarı kaçmaya devam ediyor. Bu konuda daha verimli çalışmak istiyorsanız, almayı düşündüğünüz domainleri kağıda yazıp takip etmenizi öneririm. Çünkü anladığım kadarıyla çok işaretleme yapan ve Türkiye'den olanları takibe alıyorlar ve domainleri kaliteli bulmuşlarsa işaretledikleriğniz tıkır tıkır size sıra gelmeden yurtdışından alınıyor. Adamlar domain aramak yerine, bizim arayıp listelediklerimizi hazır topluyorlar.

En azından rekabetimiz kendi aramızda olsun. Yoksa her domaine dropcatchle uğraşırsak, bir de düşmeden iç artırmalar vs... işimiz zor... Onlardan bize sıra gelirse tabi.

Bilginize.