robben678 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam nerede bu evler ya? Ben Bornova'da oturuyorum, forum taraflarında. Manzaram falan hiçbir şeyim yok, hatta tek manzaram otoban desem yeridir... Site 9-10 yıllık falan. Ev 1+1 ve 50-55 m2 falan. Bu sene kontrat yenilemedik, ev sahibini bile rahatsız etmedim; sırf zam yapmasın diye. Şansıma hiçbir şey söylemedi ve 1.400 TL kira ile devam ediyorum. İstese rahatlıkla 1.500 falan da yapabilirdi Ayrıca 250 TL de aidat ödüyorum... Tek yaşadığım halde suyum 60 liranın altında gelmiyor. Aynı şekilde elektriğim de enteresan bir şekilde 100 liranın altında ASLA gelmiyor. Hatta en son ki zamda ilk defa 200 TL'nin üstüne çıktı gelen fatura kii haftaiçi sabahtan akşama kadar klinikteyim yani... Çevremdeki evler de aşırı pahalı bu arada. Mesela hemen İzmir Türk Koleji'nin yanında bir apartman var. Site falan değil, lüks gibi de durmuyor dışarıdan kiii oldukça eski bir apartman yani. İlk katı kiraya veriliyordu, arayıp sormak istedim merakımdan ve 1.350 TL fiyat çekmişti kii bu geçen sene oluyor yani.

1+1 evler mi pahalı acaba aklım almıyor artık... Bu Bayraklı'daki deniz manzaralı evlerin kiralandığı bir site falan var mı bilginiz doğrultusunda olan? Cidden üşenmeden çıkarım yani, yıldım çünkü. Faturalar da çok yüksek geliyor burada çünkü... Gerçi şimdi başka bir eve çıkmaya kalksam; 1 kira tutarı kadar emlakçı alıyor + depozito alınıyor bir de ev kirası. Kafadan 1.250 TL'ye güzel bir ev bulsak cepten yine en az 3.750 TL para çıkması gerekiyor. Bir de taşınma süreci şu bu derken masraflar 5 bini bulur. Al işte yine moralim bozuldu.
hocam neden deniz manzarası? kenar mahalleler hiç de kötü değil. Ki şuan oturduğunuz ev otobana yakınmış. Yani yanılmıyorsam Folkart civarında. O bölgede Adliye var, Tapu Müdürlüğü var yani çok hareketli bir alan orası. Kiraların bu kadar yüksek olması normal diye düşünüyorum. İşlek caddede olan dükkanların kirası ne kadar pahalıysa aynı şekilde dairelerde pahalı oluyor. Size tavsiyem en çok işinizi gören bir yere 20 ila 30 dakika yürüme mesafesinde olan dairelere bakın. Hem daha sakin bir ortamı olduğunu, hem de daha ucuz olduğunu göreceksiniz. Ne var bisiklet alırsınız kendinize onunla 10 dakika da gidersiniz aynı zamanda spor da yapmış olursunuz

Lükse kaçarsanız fiyat artar dediğim gibi Karşıyaka Alaybey'de deniz manzaralı dairelerin fiyatları aşağı yukarı 5bin e bir de Karşıyaka olması ayrı bir etmen.