Kira kontratı yok mu ? Varsa o tarihten sonrası sana aittir.
Yoksa başka bir şekilde kanıtlaman lazım.
Hayır kontrat yok kanıt olayı yok işin içersin de eve girerken ilk etapta belirttik borcunuz var diye tamam biz hallederiz diye geçiştirdiler ve eve girdiğimiz zaman lavabo musluğu ve wc musluğu su akıtıyordu
O mahallede veya yakın çevrenizde sizin Nisan ayından itibaren oturduğunuzu kanıtlayabilecek, şahitlik yapacak birileri var mı? Mesela Şubat Ayı'nda orda olmadığınızı, oturmadığınızı kanıtlayabilir misiniz?
bize evi tutan bir aile dostumuz şahit olurlar
Sizin eve ne zaman girdiğiniz belli mi eğer borçlar eskiyse zaten ay ay çıkıyor buradan itiraz ederseniz.
Misal 2018 Ocakta eve geldiniz ama borç 2017 Aralık buradan itiraz edebilirsin sanırım.
Geçmiş olsun
vaskiden geliyorum eski borcu görüntülemediler icraya yansıdığı için toplam borcu söylediler öyle bir evrak olsaydı hiç bir sıkıntı olmuyacaktı
Kira sözleşmesi tarihinden önceki faturaları ilgili SU şirketinden öğrenebilirsiniz, tarih tarih döküm alıp kira sözleşmenizi de göstererek anlatırsınız. Eğer banane diyorsa ellemeyin, kendi hepsini ödesin işine gelirse. Aşiretse kafasına göre sen de aşiret olursun istersen, maddi borcun yoksa öde kurtul diyeceğim ama var diyorsun. Elalemin borcunu da sen ödeme bi zahmet, gerekirse şikayette bulunabilirsin zorla kendi borcunu ödetmeye çalışıyor şeklinde elinde zaten yeterince resmi kanıt var.
az evvel geldim su ( vaski ) şirketinden nisan ayından itibaren borcu öğrenmek istedim fakat icraya yansıdığı için toplam borcu söylüyorlar
Hocam sizin daireye girdiğiniz tarih sözleşmede belliyse ve ev sahibi veya siz gidin, su firmasından o tarihten itibarenki okuma bedelini öğrenin, kanıtlayın ve sizde daireye girdiğiniz tarihten itibaren borç varsa ödeyin, gerisine karışmayın.
kontrat vs. hiç bir şey yok sadece aile dostumuz var evi tutan şahit olarak