Doğrudur ustada o bilenler için

bilmeyende işte böyle soracak mecbur

kardeş nedenini dün anlatmıştım yerli tema kullanmaktan oğudum biraz böyle bişey düşündüm

teşekkür ederim öneriniz için.
Haklısınız aslında. Önerilen temalar için söylemiyorum ama genelde maalesef bizim tema yapan arkadaşlar kodlamadan önce görselliğe önem veriyor. Wordpress optimizasyon ile uğraşıyorum ve en yorucu türk temalar oluyor. İçlerinde iyi olanlar var ama adamlar öyle karışık kodlamalar yapıyor ki cache işlemi yaparken onlarca yabancı tema da sorun çıkmazken bu temalarda mutlaka bir css kayması, js çökmesi yaşıyorum. Sadece wordpress temalarda değil scriptlerde de aynı durum söz konusu. İsmini vermeyeyim. Bir script alıyorum. Görüntü mükemmel ötesi geliyor insanın gözüne. Ama arkadaş bu nasıl bir kodlama mantığıdır. Kendileri bu işin içinden nasıl çıkıyor? Bir yeri düzeltmek için öyle dosyaları karıştırıyorsun ki. Kodlar o kadar dağınık ve düzensiz ki. Çileden çıkmamak mümkün olmuyor

Ama bu herkes için geçerli değil. Çok düzgün kodlama ve tema yapan arkadaşlar var. Ama bir elin parmağını geçemiyor maalesef.