tek çare Apple gibi yıllık ücrete dönülmesi ve ayrıntılı editör incelmesinin getirilmesi evet Appleda eskisi gibi değil ama benim gözümde 2 3 gömlek daha iyi bir yapıya sahip bence
Büyük oyun şirketleri ile prototip oyunlar üzerine çalışmalar yapıp eğitimlerine katıldı Adamlar oyununuzun prototipini Sadece Apple Storeda ve ABD pazarında açık şekilde olarak teste sokuyor gerçek Android tarafında lütfen prototip göndermeyin diyorlar yeni bir oyun çıktımı önce Applea çıkartıyorlar
Apple Store'nin yıllık ücreti çok fazla, Geçen sene ödeyip üyelik oluşturmuştum. Bir kaç basit uygulamayı onaylatana kadar canım çıktı ama onaylattım. Bir yılın sonunda ise uygulamaları sildim çünkü bir kazanç elde edemedim ve tekrar o ücreti ödemek istemedim.
Böylece apple benim çöp uygulamalarımdan kurtulmuş oldu

Google Play'inde böyle yapmasını tercih ederim ama bu seferde bir geliştirici hesabında yüzlerce uygulama olacaktır. Onda sınır getirmeli bence bir hesapta en fazla 5 uygulama olmalı.
Bir tane rakibim var. Benim uygulamamın kaynak kodlarını kopyalamış (Muhtemelen apk'den almış) kendi reklam kodlarını ekleyip yayınlamış. Tam 40 küsür tane farklı isim ve logo ile google play'ye yüklenmiş. Bende fark edince api yolunu değiştirdim ve doğal olarak 40 uygulama çalışmaz oldu. Defalarca şikayet ettim abartısız belki 100'den fazla mail attım ama 1 yıldır clone rakip uygulamalar 2-3-5-7-10 sıralarda durmaya devam ediyor. Uygulama çalışmamasına rağmen açılır açılmaz geçiş reklamı çıkmasına rağmen ne admob nede google play ısrarla banlamıyor.
Uygulama'da cordova ile yazılmış sıfırdan bir app. Yani bir yerden satın alınmış felan değil, kaynak kodlarında benim adım ve soyadım geçiyor. Bu durumuda ilettim admob ve google play'e sonuç koca bir sıfır