fatihercan28 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ülkenin birisinde otobüs şöforleri grev yapıyormuş. Grevde adamlar normal seferlere devam ediyor ama yolculara bilet bastırmayıp para almıyorlarmış yani HALK MAĞDUR olmuyormuş olan Belediyeye oluyormuş ama gel gör ki
özellikle İzmirde ESHOT , İZBAN ve İZDENİZ sürekli her sene bunu yapar geldi ve ciddi mağduriyet var. İstanbul gibi alternatifi çok değil İzmirin. Grev hak olabilir ama burada 5 milyon kişi mağdur oluyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi iş çıkışlarını vermeli artık. Grev 1 yapılır 2 yapılır. Ülkenin ekonomik durumu belli. Bütçe Hükümetten geliyorken her sene grev grev grev. Çalışmayacaksanız çalışmayın kardeşim sanki 10 numara ulaşım hizmeti veriyorsunuz. İzmire millet hayran ama 5 para etmez ...
Bu geçen sene ki grevin devamı. Geçen sene çözüme kavuşturulmayan, sadece ertelenen ve oyalanan meselenin devamı.
Yani bu adamlar her sene greve gitmiyorlar. Geçen sene yaptıkları grevlerden hiç bir sonuç alamadıkları, oyalandıkları için tekrar greve gidiyorlar.
Ayrıca 5 milyon adam otobüs kullanabilir. İzban'dan önce otobüs vardı dolmuş vardı İzmir'de...
Bu kadar önemli iş yapıyorlar ve 5 milyona hizmet ediyorlarsa, o 5 milyon da bi zahmet destek olsun şikayet edeceklerine.
Ben izmirde yaşıyorum. İzban'ı aktif kullanıyorum. Ve başka şehirlerdeki insanlar kadar şikayet etmiyorum.
İşçilerin birleşip hak aramaları ve hak ararken güçlerini göstermeleri gelişmiş toplumların özelliğidir.
Ortadoğulu kafasından kurtulmak lazım artık.
Siz istemezseniz kimse size bir şey vermez. Hayatın kuralı budur.
İzmir'e 5 para etmez diyenler izmir'e hiç uğramasınlar. Siz 5 para eden memleketlerinizde yaşayın.
Ayrıca hükümet babasının parasını mı veriyor İzmir'e? İzmir Türkiye'nin en sanayileşmiş, liman şehirlerinden biridir.
Bu şehirden alınan vergiler başka şehirlere sponsor oluyordur, başka şehirlerden alınan vergilerden izmir e para gelmesine gerek yok zaten.
İzmir harcadığından fazlasını katma değer olarak üreten bir şehirdir.
İzmir büyükşehir belediyesi bu işçilerin iş çıkışlarını verirse, vatandaş da ilk seçimde belediyenin iş çıkışını verir.