Konu farklı boyuta gidecek ama peki ya öldükten sonra birşey olmaz ise. Diğer dünya yok ise sadece bu dünya var ise. Gerçi o zaman yine yapacak birşey yokta bazen düşünürüm ya cennet cehennem yok ise ve ölünce herşey bitiyorsa diye. Diğer dünyada yaşarım diye bu dünyada istediğim herşeyi yapamıyorum ama öyle birşey olursa kötü olur harbi
Öncelikle büyük geçmiş olsun. Yanlış anlamayın ama bazı muzip arkadaşlar bir şeyler karalayıp sonra şaka falan diyorlar. Dedim acaba böyle heyecanlı heyecanlı gidiyor konu rüyamda falan gördümü diyecek diye düşümdüm
Cennet cehennem sorunuza gelecek olursak bu imana bağlı bir durum. Zaten insana cennet cehennem gösterilmiş olsaydı kimse günah işleyemezdi. O yüzden nasıl ki ruhunuzun varlığını ortaya bir delille koyamıyorsanız bu tarz şeylerin de varlığını ispatlamanız mümkün olmuyor. Tamamen inanç meselesi.
İslam da zaten emir ve yasakları insanoğlunun rahatı için koyuyor. İstediğin kadar içki iç, kumar oyna, zina yap, faiz ye. Allah'a ne zarar verebilirsin ne de fayda sağlayabilirsin. Tüm bunlar insanın kendi menfaatine şeyler. Emin olun günahı çok işleyen insanlar ister Müslüman olsun ister olmasın bir müddet sonra yaşadığı hayattan pişmanlık duyuyor.
O yüzden ya cennet cehennem varsa diye düşünmek lazım.