Panik atak nasıl birşey nabız artışı bu kadar uzun sürüyor mu. Ben 1 saat kadar 130 un üzerinde kaldım belkide ilk baslarda 200 leri bulmustur nabzım daha etkiliydi.
Ama paniklemem için ortada birşey yoktuki 3 kişi bir konudan bahsediyorduk. Ve bir anda ben konusurken oldu.
Panik atak sayılırmı bilmiyorum ama bir hastalığım var.
Ben uyurken top patlasa uyanmayan birisiydim. 2015 yılında kardesim epilepsi oldu ve o günden beri uyurken çıt sesi duysam bi anda uyanır noldu noldu diyerek kardeşimin nöbet geçirmesinden endiselenirim. Allaha şükür o bir daha nöbet geçirmedi. Ama arada bir heyecanla biri birşey söylediğinde bi ana heyecanlanıp panikliyorum.
Mesela evden çıkarken ayakkabımı bağlarken annem kedi geldi diyince evden çıkmasın diye bir anda panik yapıp ayakkabıyı atıp bi reflexle kapıya elimi atıyorum nerde nerde diyorum. Ama bu reflex 4-5 saniye sürüyor. Ve benzer durumlar sık sık tekrarlıyor.
Sizce bu panik atakmıdır.
Keşke psikiyatri olsamda cevap verebilisem ama ruhsal bir bozukluk olduğu kesin bence sonuçta bu tür tepkiler doğuştan olmuyor hayatta belirli dönemlerde yaşadığınız travmatik durumlar tetikliyor. Görünmenizde fayda var.