Ya üstat sen ne anlatıyorsun ya?
Ne projesi ne para yardımı?
Türkiye ve Dünya üzerinde daha önce yapılmamış bir proje hakkında KOSGEB müdürü ile telefonda konuştum, 31 Aralıktan sonra tüm projelere olan destekler kesiliyor. Ar-ge, inovasyon ve üretim projeleri dışında ki projelere para verilmeyecek diyor.
Sen ne projesinden ne yardımından bahsediyorsun?
Böyle bilip bilmeden atıp tutuyorsunuz ondan sonra suçlu biziz suçlu hükümet değil falan filan.
Sen benim yaşantımı biliyor musun? Ben 2 yıl boyunca üstüme başıma en fazla 100 TL masraf etmiş adamım. Yok gençler şöyleymişte böyleymişte. Harcar kardeşim adam, kazanıyorsa harcar.
İnsanlar tabi ki zenginlik hayali içerisinde olacak. Müslüman zengin olamaz diye bir kaide mi var?
Bu arada hakaret etmiyorum demişsin ya, senin gibi beynini kiraya veren adam bana hakaret falan edemez zaten haberin olsun.
kimse param yok demesin
1 olan 3 istiyor bundan dolayı kriz var bilmem ne diyor hikaye bunlar hikaye
Sayıştay geçen sene faizsiz KOSGEB kredilerinin %65'inin usulsüz dağıtıldığını tespit etmiş. Haliyle ona buna yandaşa liboşa bol keseden dağıtılan krediler yüzünden zarar ettiler. Şimdi açık kapamaya çalışıyorlar.
Geçenlerde Kayseri Şehir Devlet Hastanesi'ne iş başvurusu yapmaya gittim. Kapıdaki görevli yıl başına kadar başvuruda görüşmede yok diyor. Şu anda çaresizce bekliyorum iş çıkar bir yerden diye. Zaten bu şehir hastanaleri hem merkeze uzak hem de çok karmaşık. Çoğu tanıdığım hasta olduğu halde gitmiyor. Yarın birgün buralarda yeterli hasta gelmediğinde iflas bayrağını çekebilir ama maalesef devlet garantisi var. Karına ortak olmadığın işletmenin zararına ortaksın.
Birde arkadaşlar artık şu kriz mriz yok cafeler, restoranlar, avm ler dolup taşıyor milletin elinde son model telefonlar diyenler (buna abimde dahil

). Şu devlet kredi kartını kaldırsın bakalım acaba yine böyle dolu olacak mı? Ben takip ediyorum. AVM lerde alışveriş yapan çoğu kişi karttan ödüyor. Ödünç refah öyle bir aldatıyor ki. Adam ondan alıyor ona ödüyor, kredi çekiyor ona ödüyor. Sürekli parayı dönderiyor. Zaten o avm lerde gezenlerin büyük kısmı gezmeye ve yemek yemeye geliyor. Çıkanların elinde ben poşet göremiyorum nedense.
Bu konuda son olarak; nedense yukarıda saydığım ödünç zenginlik vurgusunu hep fakirler yapıyor. Allah için ben daha iPhone XR kullanıp BMW otomobile binip de lüks evi olan bir adamın kriz var diyorlar ne krizi dediğini duymuyorum. Bunu diyenlerin hepsi asgari ücretle SÜRÜNÜYOR resmen. Abim de dahil buna

O da atıyor tutuyor ama sorsan bizim yanımızda kalıyor ve haliyle kira ödemiyor. Buna rağmen 2000 liradan fazla almasına rağmen ay sonu para buhar oluyor. Birde ayrı evde olsa kim bilir ne olur.
kimse param yok demesin
1 olan 3 istiyor bundan dolayı kriz var bilmem ne diyor hikaye bunlar hikaye
Buradan anlaşılıyor tuzunuz kuru sizin

Gençler öyle bir noktaya gelmiş ki durum eklemeden edemeyeceğim son yazıma.
Daha öncede bahsetmiştim askeriyede kantinde çalıştığımdan. Bugün orada çalışan yiğenim komutan geldi yapamıyorsanız kapatalım demiş dedi. Adamlar pahalılıktan mal alamıyor. Fiyatlarda dışarı ile hemen hemen aynı olmasına rağmen işin içinden çıkamıyorlarmış. Maaş da verilmemiş daha. Geçen ay komutanlar sayesinde normalde günlük cirosu 1-1.5k iken 5-6-7k ciro yapıyordu (acemi birlikteki kantin hariç-orayla toplam 10-11k geçiyordu) Ama komutanlar gitti satışlar yine aynı seviyeye geldi. Birde askeriye duruma uyandı. Önceki işletmecilerden %5 komisyon istemişler. Adamlar günlük 300-500 TL ciro ile kapatıyormuş günü. Bizim çalıştığımız adamlar alınca satışlar tek kantinde bile 1-2k görünce kantin başkanlığı ihaleye çıkardı ve demek ki kazanılıyormuş diyerek komisyonu %20'ye kadar çıkartmış oldu. Üstüne de bu zamlar geldi. Vergisi, algısı, 8-9 çalışanın maaşı sigortası derken birde kendi kredi borçları var iyice arap saçına döndü. Böyle giderse kapatacaklar gibi. Eğer orası bile batarsa ben sokakta ki esnafın halini düşünemiyorum.