BuRaKM adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tek sorunumuz belki sadece şükretmektir
Kesinlikle katılıyorum.

HimmetAkar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İçinde bulunduğumuz ülke durumunu kabullendirmeyelim. Avrupada da böyle, italya da da böyle falan. Yapmayın arkadaşlar. Amerikada da böyle demişsiniz, Amerikada hiç de öyle değil. Tanıdığım insanlar öyle rahat durumdalar ki Amerika'da, değil kriz, herşey yolunda orada. En basit işte çalışanlar bile mis gibi hayat yaşıyor. Münakaşa etmek için yazmadım yanlış anlamayın, ama şuan herşey daha da kötüye gidiyor.
Avrupa ya da Amerika'da rahat yaşayan arkadaşlarınız olduğu şuan oralarda kriz olmadığı anlamına gelmiyor. Örneğin yaşadığımız ülkede kriz olduğunu söyleyenler var fakat ben halimden gayet memnunum, güzel kazanıyorum ve maddi anlamda her geçen gün daha da iyiye gidiyorum. Belli kesimlere göre değil genelleme yaparak değerlendirme yapmalıyız. Soğanın fiyatının yükselmesi ile kriz var demek yanlıştır. Ayçiçek yağının Amerika'dan ithal edilmemesine rağmen dolardan etkilenip içinde büyük bir fırsatçılık olduğu bilindiği halde kriz var denmemeli. Şahsi fikrim burada devlet mekanizmasında bir acizlik ve takipsizlik olduğu. Ülke olarak tüm coğrafyanın çatıştığı zor dönemlerden geçiyoruz.

wpdiv adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dediklerine mağarada yaşıyor olsam inanırdım
Üreten ülke ekonomileri ile üretmeyen TR ekonomisini kıyaslayıp halimize şükredelim demen umarım ironidir...
Evet saman ithal ediyoruz çünkü son 30 yıl içinde ülkemizin nüfusundaki artış ve bununla doğru orantılı şekilde arz / talep ilişkisinin artması ile ihtiyaçlarımız arttı. Değişen ve gelişen dünya düzeninde bir vatandaşın ülkesini saman ithal etmenin yanlış olduğunu savunması ekstra bir yanlıştır. Unutulmasın ki %100 yerli ve milli helikopter üretmek, araba ve yeni teknolojik üretimler "saman" üretmekten daha iyidir. Bilmeyenler araştırabilir; Türkiye'nin ürettiği ve Pakistan'a satışını yaptığı helikopterlerin sadece lastiklerinin fiyatı, 1 yıllık saman ihtiyacımızı karşılıyor Bu dediklerime de hala inanmaz iseniz lafı daha fazla uzatmaya da niyetli değilim. Demek ki ben mağarada yaşıyormuşum der yoluma devam ederim.


Neyse şimdi işime gücüme devam edeyim