Kedilerin kendilerine has karakterleri vardır, o yüzden köpek de olduğu gibi her dediğinizi yaptıramazsınız.Ev içerinde kalabalık yaşıyorsanız,o bir kişiyi sahibi beller ve ona saygı duyar.Mesela benim 3 yıldır yanımda olan "Yoda" isimli bir kedim var,evlendikten sonra eşimi de seviyor ama her haliyle bana saygı duyduğunu belirtiyor.Ben biraz da eğittim kendisini,hayırı,dışarı,gel vb emir kelimelerini bilir,hayır dediğimiz şeyi yapmaz.Bankoların,koltukların üzerinde takılmaz,koltukları
tırmalamaz.Biz izin verirsek yanımıza gelir ve yanımızda guruldaya guruldaya uyur.

Kediler çok fazla sıkıştırılmaya gelmez,aşırı sevgiden hoşlanmazlar,anca canları isteyince kendilerini sevdirirler ama yemek vakitlerinde biz doya doya sevebiliyoruz,hırpalıyoruz biraz da gıkı çıkmıyor,çünkü sonunda mama var

O yüzdendir ki kedilere ayrı bir karakter gibi davranılması gerekmektedir,o da evin bir bireyidir.Nankörlüğü köpek gibi bizim canımız birşey istediğinde onun yapmaması ile alakalıdır.Yoksa nankör olan insanlardır