cevatburak adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
nekadar sacma bir bakis acisi! Ne yani basi sikisan bizim ulkemize gelsin, burda bide besleyip, onlarla anlasmaya, onlari anlamaya zorunlu olalim? yok ya. Kulturumu hayatimi degistirecegime hepsini yakarim

lutfen yanlis anlama.. yazdiklarini iyi niyetli yazdigina adim kadar eminim! ama bu sekilde olmaz dostum. Ben kendi kimligimi varligimi ozgurlugumu baskasi icin kisitlayip onlara anlatis gostermek zorunda degilim. oyle bir yazmissinizki sanki onlarla anlasip onlarla yasamaya mahkumuz.. degiliz abicim
hocam hata basında yapıldı ülkeye girmelerine, dağılmalarına izin verilerek. ben basından beri bunu derim. Ama sorun şu an tartışılacak konu ülkeye girip girmemeleri değil. Geçti o dönem girdiler artık. Önümüze bakacaksınız bundan sonra ne yapacagız diye.
Yanlış anlama ama hepsini yakarım falan biraz hikaye. Neyi yakıyosunuz ne yapacaksınız bu saatten sonra. Git deyip rica edince gidecekler mi sanıyorsunuz.
Ben kültürünüzü değiştirin, onlara uyun demiyorum. Onlar geldiler, onlar bu ülkenin kuraluna adetine uymak zorundalar. uymuyorlarsa uydurmak zorundasınız uymak zorunda olduklarını hisettireceksiniz. Konuya ilk mesajımda da dedim, ses yapıyolar diye o binadan cıkması gereken rahatsız olan değil, rahatsız eden suriyeliler olmalı. Bunun böyle oldugu onlara bir şekilde öğretilmeli. Bizim türk kurallarına uydukları zaman barınabileceklerinin farkındalığı yaratılmalı. Bir gün gidecek olsalar dahi, gidene kadar bu ülkenin kurallarına uymak zorunda olduklarını beyinlerine kazımalı.
Kesin çözüm tabiki geri göndermek ama dünya eski dünya değil. Ülke eski milliyetci ülke değil.
--

Siyaset mühendisliği diye bir bölüm açılsa keşke.