ModaMarka adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
her görüşe saygım var ancak katılmıyorum size yanlış anlamayın munakaşa maksatlı değil sizde öyle yazmadınız, ancak türkiyede ki insanlar yani biz, hazır masa başı iş ve dolgun maaş sevdasına bir çok işi beğenmiyoruz, ekonomiyi eleştirenlerin elinde 4 5 bin tl lik telefon var bu benim çok komiğime gidiyo,

bizde ekonomik kriz yok ben buna asla ve asla inanmam, bizde israf ve lüks yaşama sevdası var, bu olmayıncada haliyle bunalım yaşıyoruz bizim millet son model telefon almadımı kendini gariban sanıyo o aşağılık kompleksine giriyolar, avrupada bir çok insan bunları aşmış durumda benimde tanıdıklarım var,

avrupada öyle zengin insanlar varki dediğiniz doğru ama adam aldığı bi kotu 10 yıl giyiyo, fakat bizim türk gençlerine bak kardeşimden biliyorum asgari ücret alıp her ay kıyafet alma ve en lüks telefonu kullanma sevdası var adam kendini eksik ezimiş sanıyo caka satma derdinde herkes. insanlar lüks ve hevasına göre yaşayamamanın suçunu devlete atıyo bukadarda kör olmamalıyız ya bence
"insanlar lüks ve hevasına göre yaşayamamanın suçunu devlete atıyo bukadarda kör olmamalıyız ya bence"

Size hevesinize göre yaşamamayı kabul ettirmişler hocam. Ben hevesime göre yaşayamayacaksam suçu kime atacağım. Sizler yaşamayı, akşam yiyecek aş bulmaktan ibaret sanıyorsunuz çünkü ülkemizin gelmiş geçmiş tüm hükümetleri bize bunu alıştırdı. Markete %50 zam geldi, maaşlarımıza %3 ve biz yaşamayı akşam ekmeğin yanına bi tas çorba sandık. Ama hayat hevesine göre yaşamak aslında. Ben daha fazlasını istiyorum. Herkes daha fazlasını isterse, hükümetler de kendine çeki düzen verir. Bu ülkenin diğer ülkelerden farkı yok. Herşeyimiz var. Bizdeki değerli toprak kimsede yok, bizdeki güneş enerjisi, doğa çeşitliliği kimde var? İnsan gücü kimde var? KULLANSINLAR ve ben de artık hevesime göre yaşıyayım. Ben bunu istiyorum. Bana şu içinde bulunduğumuz ekonomik durumu hiç bir cümle kabullendiremez. Ülke sınırlarının 4 bi yanı ya petrol ya doğalgaz. Sanki bu sınırdan içerde çıkmayalım demiş tüm değerli madenler. Yok mu yani bizim toptağımızda para etcek bi maden. Buna beni kimse inandıramaz. Dediğim gibi, particilik söz konusu değil yazdıklarımda. Tüm hükümetler aynıydı. Ama bu durumu ben asla kabullenmeyeceğim.