25 e yakın sitem var günlük 20 30 40 kazandıranda var.
Rich pin ayrılıyo "article, product ve recipe" eğer başlıktaki gibi bir site yapıcaksan article pinlerini kullanıcaksın. Sitene yoast kurucaksın Open Graphı açıcaksın sonra
https://developers.pinterest.com/tools/url-debugger/ buraya geliceksin sitenin bir tane makalesini analiz ettirip gönderticeksin.
Birkaç saate bakıyorlar analizden birkaç gün sonra bu tip ikon çıkınca zengin pine geçtiğini anlarsınız
Bu kullanılan yöntem dediği gibi allayıp pullayıp satıyorlar belkide farklı şeylerde öğretiyorlar bilmiyorum. Fakat bir sorun varki pinteresti anlamadan bu işe giriyorsunuz. Bu arkadaşın dediğini yapın deneyin şansınıza göre hit alır almaz 1-2 tl bırakır bırakmaz.
Önemli olan şans faktörünü ortadan kaldırmak bunuda pinteresti anlamadan yapmanız mümkün değil. Pinterestin bir arama motoru gibi seosu var siz kafanıza göre resim paylaşıp başka sitelerden copy paste yapıp sonra da pinterestden hit gelmesini beklicekseniz size 1-2 ay iyi beklemeler ki gelen hitde pek güzel olmaz. Etiket olayını çok fazla yanlış anlayan oluyor siz normal blogunuzda aranmayan bir kelimeyi blogunuza koyar mısınız örnek veriyorum, mavi tasmalı at, bu geri dönüşü olan bir anahtar kelimemi sizce. Bu kelime yerine at etiketi daha mantıklı. Tabi bununda ayrılan noktaları var siz googleye saç yazınca ilk 100 de 1000 de 10000 de çıkmak zor denilebilecek aynısı pinterest içinde geçerli. Niche kelimeler bu yüzden var çok aranan az paylaşılan kelimeler. Bu pinterestde googleden daha önemli nedeniyse pinterestde bir pin kaybolmaz siz saç diye aratırsınız 2016 daki görsel ilk sıradadır. Önce pinteresti anlayıp daha sonra bu işe girin veya girdiğinizde anlamak uğruna sitelerinizi kaybetmeyi göze alın
hocam zengin pin özelliği ne işe yarıyor sitelerime yaptım. rich'i blog post mu yoksa article olarak mı seçmeliyim hocam