vavien54 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bilgisayar ve telefon aksesuarları bir.
Kadın giyim, makyaj malzemeleri vb. iki.
"İdeolojik" erkek takıları üç.

E-ticarette ürün, ürün stoğu, hizmet kalitesinden daha önemli olan konu reklam hocam. Şu aralar Instagram'da reklamlar yapılıyor ama ben bunun etkili olmadığını ve bir süre sonra stabil hale döneceğini düşünüyorum. Alışveriş için insanlar halen Google'ı kullanıyor. Google Ads bir e-ticaret sitesinin ekürisi olmalı.

Kurulum için çok iyi bir bütçeniz, en az bütçeniz kadar iyi "iki" metin yazarınız ve onlardan daha da iyi bir Ads uzmanınız olmalı. Bu adamlara ayda en az 2.500 lira maaş ödemelisiniz. Sigorta, vergi, kira, ürün maliyetleri, reklam maliyetleri, faturalar derken aylık harcama miktarınızın 30 bin TL'ye kadar 12 ay sizi götürmesi gerekiyor. İşin özü 500 bin liranız yoksa e-ticaret sektöründe çok bilindik bir marka olmayı, adres olmayı beklemeyin.

Daha küçük bütçeler daha spesifik ürün satışları demektir. Satılır ama sizi ihya edecek bir gelir bırakmaz.

Şahsen fidancılık, giyim, arıcılık, keçicilik, gazetecilik, takı, efendime söyleyeyim emlak vb. birçok konuda birileriyle çalıştım. Ben bu insanların çalışanlarıydım ama yinede kendilerine yukarıdaki söylediklerimin benzerlerini söyledim. Paranın parayı çektiği bir zamandayız.

Yinede çok özel bir tavsiyem var, e-ticaret sitenizi aman Wordpress, Woocommerce dışında bir sistemle kurmayın. Malum şirketler responsive tasarım için 2 bin, SEO güncellemesi için bir 2 bin daha, 512 MB sunucu için ayda 200 lira para alıyor, resmen hırsızlık bu. Sunucunuzu kendiniz alın, sisteminizi kendiniz kurun. Tema, tasarım çok karmaşık değil zaten, iki haftada tamamlanır. Parayı akıtacağınız yer reklamlar olsun.
değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. başka fikirler varsa alabilirim. kosgeb'e bulaş diyenler de var ama bulaşmayıp kendi yağımda kavrulmayı da istemiyor değilim. site kurma işleri kolay. 1-2 saatlik iş. adwords de pahalı kaçar. rekabet alanım dar biliyorum. amacım instagram üzerinden satış stratejisi.